Se Mos score sitt første mål for FC København

- Utrolig deilig, sier Mos til Dagbladet.

LA MANGA/OSLO (Dagbladet): FC København - Anzji 1-1, 2-4 på straffer.

Søndag fikk Mostafa Abdellaoue sin debut og sine første minutter for FC København.

I kveld noterte han sin første scoring i den hvite trøya, etter at han kom inn som reserve mot det russiske milliardlaget Anzji i pausen.

Den norske 23-åringen var på rett plass da Pierre Bengtson sendte ballen inn foran mål fra venstrekanten, 11 minutter før full tid.

Dermed sikret han utlikning og straffesparkkonkurranse for det danske mesterlaget.

Stakk fram hodet - Det var deilig å få et mål. Det var et utrolig bra innlegg fra Pierre, jeg kunne bare stikke fram hodet og så lå ballen i mål. Utrolig deilig, sier Mos til Dagbladet.

- Hvor viktig er det å få sin første scoring?

- Det er vikig å komme i gang, og få det første. Bare synd at vi taper i dag. Men for selvtilliten min er det viktig å komme i gang.

- Hva er målsetningen framover?

- Jeg har god tid, jeg skal bare bli kjent med spillerne og spillesystemet. Så håper jeg på mer spilletid etter hvert.

Verdens best betalte spiller, Samuel Eto'o, sendte russerne i ledelsen og kameruneren scoret også på den første straffen da Anzji vant straffesparkkonkurransen.

BB-Grindheim Norske Christian Grindheim misset FCKs andre forsøk, men han deppet ikke etterpå.

LÆRER SPILLEMØNSTER: Mos liker ballbesittelsen til FCK og skal bruke våren til å gjøre seg kjent med spillestil og lagkameratene. Foto: GORM S. ANDRESEN
LÆRER SPILLEMØNSTER: Mos liker ballbesittelsen til FCK og skal bruke våren til å gjøre seg kjent med spillestil og lagkameratene. Foto: GORM S. ANDRESEN Vis mer

- Jeg var banens beste, så det går fint at jeg bommet på straffen. Jeg styrte midtbanen, synes jeg.

Dessuten gledet han seg over Mos, som han ikke hadde sett så mye av før han ankom det danske mesterlaget fra Vålerenga forrige uke.

- Det er alltid godt med en scoring for en spiss, og det var et nydelig mål. Mos var der han skulle være. Han var god i kampen, så det var fint at han fikk sin belønning.

- Hva synes du om Eto'o?

- Jeg synes han var OK i 1. omgang, men dette er jo en treningskamp og han er sikkert klar til seriestart, sier Grindheim

- Vi møter et veldig godt lag, og Eto'o har vist hva han er god før tidligere, sier Mos.

Stjernestatusen var i hvert fall udiskutabel på La Manga-stadion, verken Mos eller Grindheim fikk mye oppmerksomhet.

Russiske og spanske fans fulgte i flokk etter Eto'o og Brasil-legenden Roberto Carlos - som ikke kom inn på verken til kamp eller straffespark.