Se, nå er vintersesongen i gang!

Ingen norske jenter til finaleomgangen.

FØRSTE RENN: Alpinjentene var de første ut denne sesongen. Her er Lindsey Vonn på vei ned Sölden-bakken i førsteomgangen. Foto: EPA/ROBERT JAEGER
FØRSTE RENN: Alpinjentene var de første ut denne sesongen. Her er Lindsey Vonn på vei ned Sölden-bakken i førsteomgangen. Foto: EPA/ROBERT JAEGERVis mer

|||Lotte Smiseth Sejersted ble best av de norske i kvinnenes sesongåpning i verdenscupen i storslalåm lørdag, men 37.-plassen var hun bare mellomfornøyd med.

- Det var vanskelig å kjøre, men det visste jeg jo på forhånd. I tillegg til forholdene hadde jeg ikke full klaff i kjøringen min heller, sa Lotte Smiseth Sejersted til NTB etter at hun var kommet i mål etter første omgang.

Tyskerne imponerte med å ta de tre første plassene etter en førsteomgang som virkelig var preget av store tidsforskjeller.

Sejersted var 5,47 sekunder bak Kathrin Hölzl som var den raskeste da verdenscupen ble staket i gang på gode forhold i Sölden.

Selv om Sejersted og de andre norske løperne var langt unna å kvalifisere seg til finaleomgangen, presterte Sejersted den beste innsatsen sin i verdenscupen i storslalåm noensinne, men det var mager trøst.

- Jeg hadde som mål å kvalifisere meg til å kjøre to omganger, og jeg føler at det kunne ha gått med full klaff, sa hun.

Tøffere Lotte Smiseth Sejersted mente hun ikke gjorde noen store feil på veien nedover isbreen på 3000 meters høyde.

- Men jeg kunne nok vært litt tøffere i kjøringen min og gått mer rett på portene i noen partier, sa hun.

Etter å ha vært på New Zealand på treningssamling og sikret seg fire seirer i lokale løp der, møtte hun hverdagen igjen lørdag formiddag. Det er fortsatt stor forskjell på Sejersted og resten av de norske jentene og verdenseliten, men likevel så hun et lyspunkt.

- Jeg var mye bedre enn i fjor, så jeg har vel ikke lov til å være altfor skuffet. Det går vel an å si at dette var en grei sesongåpning, sa hun.

Hun hadde forresten en tøff kamp mot Lene Løseth, den eldste av Løseth-søstrene, om å bli best av de norske. Sejersted avgjorde den kampen til sin fordel med en margin på sju hundredeler.

Mer stabil Lotte Smiseth Sejersted mener hun er blitt mye mer stabil i år — tross en lang sommerferie og et stygt armbrudd hun pådro seg på trening i mai.

- Bruddet i armen gjorde at jeg ikke kunne stå på ski før vi kom til New Zealand i august/september, men jeg fikk likevel trent veldig bra, selv om jeg gikk med gipset arm.

- I de rennene jeg kjørte på New Zealand gikk det veldig bra, og årsaken til at jeg klarte å kjøre skikkelig fort, var at jeg fikk ut det jeg virkelig har trent hardt på i rennene, sa Lotte Smiseth Sejersted til NTB.

Hun var ikke like god til å kopiere de beste treningsomgangene i lørdagens renn i Sölden. Da falt hun litt tilbake til gamle synder.

Hun kjørte ni renn i den tiden hun forberedte sesongen på New Zealand. Det endte med fire seirer, to andreplasser og en tredjeplass. I to av rennene kjørte hun ut, men en bedre opptakt på sesongen kunne hun neppe ha fått.

- Kjøringen på New Zealand, og også det jeg har prestert på trening i det siste, tyder helt klart på at jeg er blitt mye mer stabil, sier bærumsjenta.Sejersted sier også at planene hennes går ut på å satse på alle disipliner.

(NTB)