Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se, nå smiler Newcastle igjen

Knuste Tottenham borte.

Tottenham - Newcastle 1-4

(Dagbladet.no): Lettelsen var enorm i Newcastle da Kevin Keegan innkasserte sin første seier på ni forsøk forrige helg.

Det ser ut til å ha utløst den berømte ketchupeffekten. Gjengen som for noen få uker siden virket demoraliserte og hjelpeløse, var knapt til å kjenne igjen på White Hart Lane.

Newcastle fikk riktignok en dårlig start, da Darren Bent headet Tottenham i ledelsen etter 25 minutter. Men i motsetning til tidligere, lot ikke Keegans menn seg knekke av kalddusjen.

På overtid i 1. omgang utliknet Nicky Butt med et velplassert skudd fra 16 meter. Kraften var likevel ikke større enn at Paul Robinson med litt bedre rekkevidde kunne reddet.

Men så kalles ikke Spurs-keeperen «misses Robinson» for ingenting - noe han beviste til fulle sju minutter inn i 2. omgang.

Newcastle fikk frispark fra drøye 20 meter, og forsøket fra Geremi var alt annet enn ustoppelig. Av en eller annen gamblet Robinson på at ballen skulle komme i hjørnet muren skulle dekke opp.

Ballen kom i keeperhjørnet - og der var ingen Robinson.

BARE GLEDE: Michael Owen satte inn 3-1 etter et vakkert Newcastle-angrep, helt etter Kevin Keegans hjerte. Nå har Newcastle vunnet to på rad og ser ut til å ha kvittet seg med nedrykksspøkelset. Foto: AFP
BARE GLEDE: Michael Owen satte inn 3-1 etter et vakkert Newcastle-angrep, helt etter Kevin Keegans hjerte. Nå har Newcastle vunnet to på rad og ser ut til å ha kvittet seg med nedrykksspøkelset. Foto: AFP Vis mer

Newcastles tredje mål var det derimot ingenting å utsette på. Et vakkert angrep der ballen gikk presist og hurtig endte hos Michael Owen, som kontrollert satte inn 3-1.

Snaue 10 minutter før slutt fintet Obafemi Martins elegant vekk en Spurs-forsvarer, og alene med Robinson ville det vært en langt større prestasjon å bomme enn å score.

Martins gjorde det siste, og feiret på sitt akrobatiske vis.

Seieren betyr at Newcastle tar et kvantesprang ut av bunnstriden. Nå er avstanden ni poeng ned til Bolton, som for øyeblikket innehar den tredje og siste nedrykksplassen.

Tottenham ligger på plassen foran (11) med 39 poeng.

<B>MARTINS-SALTO:</B> Det er en stund siden vi så denne, men i dag var det tid for Obafemi Martins-show.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media