Se nøye på dette bildet. Her skal OL-utøverne starte om 63 dager

- Det påvirker ikke min konkurranse, sier norsk OL-håp.

MYE SØPPEL: Et bilde fra 22. mai viser at det flyter mye søppel i Guanabara Bay ved Rio der OL-seilerne skal i aksjon om to måneder. Norske OL-håp er derimot ikke bekymret for forholdene. Foto: EPA/MARCELO SAYAO
MYE SØPPEL: Et bilde fra 22. mai viser at det flyter mye søppel i Guanabara Bay ved Rio der OL-seilerne skal i aksjon om to måneder. Norske OL-håp er derimot ikke bekymret for forholdene. Foto: EPA/MARCELO SAYAO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seileren Kristian Ruth (30) er et norsk OL-håp i laser-klassen under lekene i Rio de Janeiro om drøyt to måneder.

Før OL har det vært stort fokus på vannet der seilerne skal konkurrere, og flere har slått alarm om et urovekkende høyt bakterienivå og søppel som flyter.

- Det er et stort problem for dem som bor der, men det vil ikke påvirke min konkurranse, sier Ruth til Dagbladet.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg uttrykker at situasjonen er under kontroll:

- De respektive forbundene har akseptert at vannet er som det er. Vannet er ikke som man opprinnelig hadde ønsket, men det har nå kommet fram rapporter på at det ikke er helsefarlig, sier Heiberg til Dagbladet fredag ettermiddag.

- Men selv om forbundene har akseptert at dette vannet ikke blir noe bedre enn det er nå, gjelder ikke det alle utøverne. Noen av dem vil nok dessverre stå over konkurransene, forteller Heiberg. Redd De to tyske seilerne Victoria Jurczok og Anika Lorenz er OL-klare, men forteller at de er skremt.

- Vi vil ikke havne i vannet, sier Jurczok til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer