Se og døm selv om Debrecen-keeperen slipper inn med vilje

Nekter for at han var med å fikse kampen mot Liverpool.

(Dagbladet): Møtet mellom Liverpool og Debrecen 16. september 2009 er ifølge Ekstra Bladet en av de mistenkelige Champions League-kampen Europol har merket seg i sin omfattende etterforskning.

Ifølge den danske avisa var Debrecen-spillere, blant annet målvakten, under fiksernes innflytelse i kampen mot Liverpool, selv om resultatet ikke ble som ønsket.

I et intervju med Daily Mail nekter bortelagets målvakt Vukasin Poleksic for at han gjorde noe galt for tre år siden.

- Alle som så den kampen vet at det folk sier er tull, sier montenegrineren.

- Vi tapte 1-0, og jeg spilte en god kamp. Jeg gjorde mange gode redninger, Albert Riera kom alene med meg, Fernando Torres, Steven Gerrard, jeg husker alt. Hvordan kan noen si at jeg var med på å tape med vilje?, spør Poleksic.

Største kampen i karrieren
I en etterforskning som omhandlet andre forhold kom det fram opplysninger om manipulering av resultatet i Champions League-møtet på Anfield.

I forbindelse med avlytting av en trafficking-sak dukket det plutselig opp tekstmeldinger fra to mistenkte, som omhandler kampfiksing av nettopp Liverpool-kampen. Opplysningene fremgår av den nederlandske boka «Fotball mafia».

Kampen endte til slutt 1-0 til hjemmelaget.

Vukasin Poleksic ble senere utestengt av Uefa i to år, for å ikke ha rapportert at han hadde vært i kontakt kampfiksere i forbindelse med en annen kamp i samme gruppespill, Debrecens 3-4-tap for Fiorentina.

Men montenegrineren står fast på at han aldri har vært med å fikse noen kamp.

- Det var den største kampen i karrieren min, Liverpool har alltid vært favorittklubben min. Jeg elsker dem, og kan ikke tro det folk sier om meg. Jeg har ren samvittighet, sier Poleksic.

Skulle ringt politiet
Idrettens voldgiftsdomstol CAS opprettholdt i 2011 dommen mot Poleksic.

Panelet konkluderer med at det er tilfredsstillende bevist at det var kontakt mellom spilleren og medlemmer av en kriminell gruppering involvert i kampfiksing og bettingsvindel, og at han var forpliktet til å rapportere dette til Uefa, står det i dommen.

- De ringte meg en uke eller ti dager før kampen og gjorde det vanskelig for meg å spille. Jeg var så redd for å gjøre en feil, i tilfelle noen skulle beskylde meg for noe, sier Vukasin Poleksic.

- Alle keepere i verden gjør feil, men min store feil var at jeg ikke ringte politiet, sier Poleksic.

CAS kunne ikke finne det bevist at kampen mellom Fiorentina og Debrecen, der italienerene scoret fire ganger i første omgang, faktisk var vellykket fikset.

Polaksic var ferdigsonet i juni i fjor, og er trolig på benken når Montenegro møter England neste måned..

I går ble det kjent at også den tidligere mistenkte kampen mellom Stabæk og Tirana høsten 2009 skal være i Europols søkelys.

UTESTENGT: Vukasin Puleksic, her i hjemmekampen mot Liverpool. Foto: SCANPIX/AP/MTI, Tibor Illyes
UTESTENGT: Vukasin Puleksic, her i hjemmekampen mot Liverpool. Foto: SCANPIX/AP/MTI, Tibor Illyes Vis mer