Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Se og Hør er et møkkablad

Northug-leiren sier sivil rettssak er eneste utvei etter nytt romanseoppslag med Aylar.

VISSTE OM OPPSLAGET: Petter Northug fikk vite om romanseoppslaget med Aylar onsdag, dagen før det tunge løpet i går, hvor han ble slått av sveitsiske Dario Cologna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VISSTE OM OPPSLAGET: Petter Northug fikk vite om romanseoppslaget med Aylar onsdag, dagen før det tunge løpet i går, hvor han ble slått av sveitsiske Dario Cologna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i dagens Se og Hør at langrennsløper Petter Northug og pokerambassadør Aylar Lie igjen er omtalt som et par.

«Northug + Aylar = sant» og «Superparet avslørt» heter det på forsiden.

Se og Hør skriver at Aylar bodde hjemme hos Northug i Trondheim i tre dager, etter at han skal ha hentet henne på Værnes flyplass 20. desember.

«De koste seg sammen, trente - og spiste med venner. Petter tok også med Aylar på julebesøk til vennegjengen sin,» heter det i reportasjen.

- Et møkkablad Petter Northug er for tida i Italia, hvor han deltar i Tour de Ski. Pressetalsmann Otto Ulseth forteller til Dagbladet at han ble oppringt om artikkelen onsdag ettermiddag.

Han har ikke selv sett artikkelen, men når han får den referert av Dagbladet virker han lite fornøyd.

- Se og Hør er et møkkablad. Vi vet hva de holder på med, og hvorfor de er til. Det er et møkkablad vi skal være nøye med å ikke la oss injuriere av, sier han til Dagbladet.

- Påvirker ikke Petter sportslig Petter Northug regnes som ute av gullkampen i Tour de Ski etter nederlaget torsdag. Otto Ulseth forteller at han snakket med Northug om Se og Hør-saken dagen i forveien.

Han avviser likevel at Northug kan ha blitt påvirket sportslig av vissheten om at romanseoppslaget var på vei.

PÅSTÅTT FLAMME: Aylar Lie knyttes til Petter Northug i dagens Se og Hør. Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures
PÅSTÅTT FLAMME: Aylar Lie knyttes til Petter Northug i dagens Se og Hør. Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures Vis mer

- Nei, det gjør det ikke. Men det er nok noen i og utenfor Se og Hør som tenker at det gjør det. Men nei, det tror jeg altså ikke at det gjør, sier han.

- Nytteløst med PFU Dette er ikke første gang Se og Hør skriver at Petter Norhug og Aylar har et forhold. Også i oktober slo bladet opp at skiesset og pokerspilleren hadde det bladet kalte «hete møter i all hemmelighet».

Den gang varslet Otto Ulseth overfor VG at det kunne være aktuelt å melde Se og Hør inn for Pressens faglige utvalg (PFU).

Nå avviser han overfor Dagbladet at dette er aktuelt.

- Jeg tror man må følge formann Maos råd, og velge hvilke slag man skal gå inn i, sier han.

Ulseth tror dessuten ikke det nytter å melde Se og Hør til PFU. Han mener en sivil rettssak er eneste utvei, noe Northug-leiren kvier seg for.

- Når det gjelder Se og Hør, tror jeg PFU har null innflytelse. Da tror jeg heller man må i gang med det sivile rettsapparatet. Det er lange, omstendelige prosesser, som vi vegrer oss for. Vi og Petter har andre ting å holde på med. Når det gjelder Se og Hør har vi ingen annen metode enn at folk slutter å kjøpe bladet, noe folk gjør i stigende grad, sier han.

- Revansjesugen Etter gårsdagens tunge løp lader Northug i dag opp med pressefri før de siste løpene lørdag og søndag. Ulseth forteller at skistjernen restituerer seg, spiser, hviler og lader mentalt opp til morgendagens løp.

- Er han revansjesugen?

LIKER IKKE SE OG HØR: Pressesjef for Petter Northug, Otto Ulseth, mener Se og Hør er et møkkablad. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
LIKER IKKE SE OG HØR: Pressesjef for Petter Northug, Otto Ulseth, mener Se og Hør er et møkkablad. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

- Ja, han er svært revansjesugen etter gårsdagen.

Ulseth ønsker derimot ikke å kommentere om Aylar og Northug har en romanse.

- Jeg kan ikke gå inn i sakens realiteter på Se og Hørs premisser. Det ligger utenfor min verdighet. Det er ikke et prinsipielt standpunkt ikke å kommentere Northugs privatliv, men jeg gjør det ikke på Se og Hørs premisser, sier han til Dagbladet.

- Et fantastisk flott par Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Aylar eller hennes manager David Eriksen.

Se og Hørs sjefredaktør Harald Haave skriver følgende i en e-post til Dagbladet:

«Vi har laget et oppslag om et fantastisk flott par. Petter Northug er verdens hotteste skistjerne, og Aylar er en kjempedyktig og strålende vakker TV-stjerne. Jeg er sikker på at dette er et nyhetsoppslag også dere skulle ønske å være først med. Vi i Se og Hør lover for vår del å være først både i skisporet og på danseparketten med det beste kjendis- og underholdningsstoffet også i 2012! Godt nyttår!»

Han ønsker ikke å kommentere Ulseths karakteristikker av Se og Hør overfor Dagbladet. Han viser til PFU-statistikken på spørsmål om bladet retter seg etter PFU.

Se og Hør ble meldt inn to ganger i 2011, og frikjent begge gangene. Sist bladet ble felt var i 2010, for sin omtale av daværende prinsessekjæreste Jonas Bergströms utroskap med norske Tora Uppstrøm Berg.

Faksimile: Fredagens utgave av Se og Hør
Faksimile: Fredagens utgave av Se og Hør Vis mer

Haave ønsker ikke å svare på hvorfor bladet lager reportasjen med Northug og Aylar når ingen av partene ønsker å stille opp.

FORSVARER OPPSLAGET: Sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, sier Northug og Aylar er et fantastisk flott par. Foto:  Mette Møller / Dagbladet
FORSVARER OPPSLAGET: Sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, sier Northug og Aylar er et fantastisk flott par. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!