Se og lær av Tiger

Tiger Woods var i ferd med å drepe The Open da St. Andrews brått gjorde ham en smule menneskelig. Da stillheten senket seg i to minutter over Old Course, tenkte han på moren sin.

-  De to minuttene stillhet for å minnes bombeofrene i London var særdeles viktig for meg, sier Tiger Woods. -  Jeg er veldig glad og takknemlig for at moren min fortsatt lever - hun var nemlig i en bygning på den andre siden av gaten der en av bombene gikk av. Men heldigvis er hun her fortsatt.

-  Det som skjedde i London kunne fort ha blitt veldig tragisk for meg personlig.

Tok strupetak

Tiger Woods, som hadde mor Kuthilda Woods med på runden, startet tidlig i går morges. I lettelse over morens hell tok han strupetak på årets tredje Major-turnering fra første slag. Med en uttalt plan om å gjøre birdies på hullene 4, 10, 12 og 14 hadde han en 68-runde som mål for åpningsrunden. Men da Tiger var ferdig med det tolvte hullet - og de planlagte birdiene på 4, 10 og 12 var notert på scorekortet - var han allerede sju under for runden.

Ser man bort i fra bunkeren han fant med utslaget på hull seks var det ikke en svakhet å se.

Fornøyd med alt

-  En voldsom åpning, sier Tiger Woods. -  Selv om jeg ikke holdt hele veien inn, er 66-runden jeg noterte en fantastisk start på turneringa. Jeg er kjempefornøyd med alt jeg gjorde.

Da Tiger Woods vant The Open Championship på St. Andrews i 2000, noterte han 67 slag første dagen. Da seierstrofeet The Claret Jug fra 1867 ble overrakt ham etter 72 hull søndag kveld, var han åtte slag foran nestemann. Han hadde tatt rotta på resten av verden fra start og fortsatte med å vise dem ryggen.

 TØFFE BUNKERE: Verdensener Tiger Woods måtte også innom noen av de dype bunkerne på The Old Course på St. Andrews i går. - Ja, jeg traff et        par bunkere på de siste ni og de kostet meg et par slag, sier Tiger.  TIGER & TIGER: Tiger har et tigertrekk over driveren sin. Foto: Nicolas Asfouri/AFP/Scanpix
TØFFE BUNKERE: Verdensener Tiger Woods måtte også innom noen av de dype bunkerne på The Old Course på St. Andrews i går. - Ja, jeg traff et par bunkere på de siste ni og de kostet meg et par slag, sier Tiger. TIGER & TIGER: Tiger har et tigertrekk over driveren sin. Foto: Nicolas Asfouri/AFP/Scanpix Vis mer

Og hvis du ikke visste det:

I løpet av de fire rundene Tiger Woods spilte på veien til tittelen i 2000, var han ikke nede i en eneste av de 112 bunkerne som gjør Old Course ekstra vanskelig.

Kostet et par slag

I går var han innom tre. Og det var bunkerne som altså gjorde ham en smule menneskelig. Den første (hull seks) slapp han ut av til par, men på 13 og 16 endte han med bogies. For Old Course er så vanskelig og uberegnelig at det er bortimot umulig å spille feilfritt.

Sjøl Tiger Woods har innfunnet seg med det.

-  Ja, jeg traff et par bunkere på de siste ni og de kostet meg et par slag. Men som sagt - totalt sett er jeg happy, sier Tiger Woods.

Jack gir seg - Tiger vinner

I 2000 spilte legendariske Jack Nicklaus majorturneringene US Open og USPGA for siste gang. Tiger Woods vant begge. Da den gamle bjørnen avsluttet sin Masters-karriere på Augusta i april vant Tiger Woods den også. Og nå spiller Jack Nicklaus The Open Championship for aller siste gang i karrieren.

Er det noen som tør vedde mot Tiger?

-  Det ville vært veldig spesielt å vinne denne også, sier han. -  Men for all del - jeg var veldig mye arbeid foran meg.

Tiger Woods har aldri lagt skjul på at han stiller i hver eneste golfturnering med bare ett mål for øyet - å vinne. Alt annet er tøv i følge verdens beste.

-  Ja, jeg har alltid som mål å vinne, sier han. -  Jeg tror også jeg kan vinne hver eneste gang. Jeg ser ikke noe poeng i å starte, hvis jeg ikke tror jeg kan komme ut på topp.

Hull 17 tok Brovold

På vei ned 3. fairway hilste Lars Petter Brovold på Jack Nicklaus (65) som var på hull 16. I klubbhuset sto de begge med 75 slag.

-  Det betyr vel at jeg ikke spilte så veldig bra, smiler Lars Petter Brovold. -  Sjøl om han har vunnet 18 majors begynner han jo å dra litt på åra.

Tre over par var under forventingene for Brovold. Han hadde veldig lyst til å score bra. Men sjøl om nervene slapp taket etter det første hullet, kom han aldri dit han ønsket. Og dobbelbogeyen på 17 kostet dyrt.

-  Først i bunkeren, deretter ut på veien og så trodde jeg at jeg bare kunne løfte den opp der, sier Lars Petter Brovold. -  Det gikk ikke, men nå har jeg i hvert fall fått prøvd hull 17 på St. Andrews. Uten at det gikk så veldig bra.

Men Lars Petter Brovold er på ingen måte ute av det. Med birdien på 18 havnet han altså i selskap med Jack Nicklaus på resultatlista. Og slik det så ut i går kveld går trolig cuten på pluss ett slag. Eller kanskje pluss to.

-  Jeg lærte mye, sier han. -  Og jeg er ikke misfornøyd - det var liksom helt greit. Og i dag må jeg bare konsentrere meg om å spille mitt eget spill og gjøre jobben. De verste tankene - de jeg hadde onsdag kveld og på første tee da de ropte opp Lars Petter Brovold, Onsøy Golfklubb, Norway, de er i hvert fall borte.

-  Og det er veldig gøy å være her, sier Lars Petter Brovold til Dagbladet

TIGER & TIGER: Tiger har et tigertrekk over driveren sin.
TRIVES: Golfproffen Lars Petter Brovold har stadig sjansen til å klare cuten i dag. - Det er veldig gøy å være her, sier Brovold.