Se og lær av trikskongen Solli

- Det er dette som gjør fotball gøy!

HOSLE (Dagbladet.no): Jan Gunnar Solli er landslagets ubestridte trikskonge. Det er ikke sjelden Rosenborg-spilleren står på treninga og kjæler med ballen, til glede for mange av dem som møter opp for å se på landslaget og RBKs treninger.

Og Jan Gunnar har bagen full av triks. Det får han pepper for også.

- Det er mange som sier til meg at det er helt unødvendig. Folk sier at jeg sldri får bruk for det i kamp. Men dette er noe av det som gjør fotball gøy, sier Solli til Dagbladet.no.

Har bruk for det i kamp

Det kan være lett å si seg enig i kritikerne. Det er ikke så ofte man får muligheten til å rulle ballen over skulderne, legge den død på nakken, eller trikse med utsiden av foten i løpet av en kamp på det nivået Jan Gunnar spiller på.

Likevel er han ikke helt enig i at det er unyttig å trene på fotballtriksene sine.

- Det har noe med balanse, rytme, og koordinasjon å gjøre når du driver med teknisk trening. Utfordringen er å erobre kontrollen over ballen i stedet for å ta den med hendene. Det har man bruk for i kampsituasjoner også, sier Jan Gunnar.

Krydder på maten

Solli er opptatt av å ikke skryte på seg at han er spesielt god til å utføre triks med en ball. Det fins mange ballinteresserte nordmenn som gjør vel så imponerende ting med en ball.

Men så spiller svært få av dem på topp internasjonalt nivå.

- Dette er krydderet i maten for meg, smiler Solli. - Det å kunne gjøre noe med ballen ikke andre kan, synEs jeg er morsomt.