Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se OL-maskotene for første gang.

Det er 1000 dager igjen til Beijing-OL. Her er figurene vi skal bli glade i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hemmelighetsholdet rundt maskotene har vært enormt. Dette fordi de to figurene vil være de mest attraktive symbolene i forhold til leken. Verdien av maskottene anslås til å være 2,5 milliarder norske kroner.

Salget av maskoter og andre lisensierte produkter har gitt OL-arrangørene i Sydney og Aten 1,9 milliarder kroner.

Kandidatene til å bli den nye maskotten har vært kjent en stund.

Kinesiske ledere, olympiske ledere og designere har sett på pandaer, den tibetanske antilopen, drager og flere symboler fra den kinesiske eventyrverden.

Valget av maskot har vært gjenstand for mye spekulasjoner i kinesiske medier. Beijing Olympiske komité (BOCOG) mottok 662 forslag til maskotter. OL-arrangøren valgte ut 56 av disse, og satte sammen et ti mann stort ekspertpanel for å velge ut seks av disse. (ANB-AP)

DOBBELTBUNNER I FLENG: Symbolikken i de nye maskotene er massiv. Figurene, som har hver sin farge fra de olypiske ringene, forestiller henholdsvis en fisk, en panda, den olympiske flammen, en tibetansk antilope og en svale. De heter Bei Bei, Jing Jing, Huan Huan, Ying Ying og Ni Ni - som satt sammen blir "Beijing ønsker deg velkommen" på kinesisk. Foto: REUTERS
DOBBELTBUNNER I FLENG: Symbolikken i de nye maskotene er massiv. Figurene, som har hver sin farge fra de olypiske ringene, forestiller henholdsvis en fisk, en panda, den olympiske flammen, en tibetansk antilope og en svale. De heter Bei Bei, Jing Jing, Huan Huan, Ying Ying og Ni Ni - som satt sammen blir "Beijing ønsker deg velkommen" på kinesisk. Foto: REUTERS Vis mer
FOLKETS NYE KJÆLEDEGGER: Hemmelighetskremmeriet rundt Beijing-lekenes maskoter har vært stort, men nå kan det kinesiske folk endelig begynne å legge sin elsk på figurene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!