Se OL-mester Tufte jukse i egen konkurranse

Men ble avslørt av Trond Giske.

NYKIRKE (Dagbladet.no): Sammen med motorcrosskjøreren Ailo Gaup, tok Olaf Tufte en overlegen seier under gårsdagens Tufte Farmer Challenge ved Horten i Vestfold.

Med et rikt utvalg øvelser, mange lik de vi finner i verdens sterkeste mann-konkurranser, ble fem lag satt opp mot hverandre. Pensjonerte og aktive idrettsstjerner stilte sammen i par.

Først øvelse var sykkel, og alle trodde Ailo Gaup og Pål Anders Ullevålseter ville kjempe om førsteplassen. Men det var roeren Kjetil Borch som snappet seieren, for seg og sin parkamerat Finken Jagge. For i tillegg til kjente idrettsstjerner hadde Knut Mikkel Kolbe og Kjetil Borch kvalifisert seg til deltakelse, og outsiderne satte flere ganger sine mer kjente kollegaer i skyggen.

Så gikk det slag i slag, med tømmerlaft, saging og pistolduellering blant mye annet. Ordentlig spennende ble det ikke før Kjetil Borch utfordret sjefen sjøl ved å ta 61 knebøyninger med en tung tømmerstokk over skudrene.

Olaf Tufte ropte ut til de noen hundre tilskuerne et spørsmål om han skulle gi seg, men fikk klar beskjed tilbake om å gi jernet.

Tufte kvitterte med 66 knebøyninger og vant øvelsen soleklart.

Kulturminister Trond Giske og hopperen Bjørn Einar Romøren var hyret inn som dommere, en oppgave og et mandat som ble utøvd med stort engasjement.

Sjefen sjøl, Olaf Tufte, var godt fornøyd med både arrangement og egen innsats. På Dagbladet.nos spørsmål om når det blir egen kvinneklasse på Tufte farmer challenge, svarte han:

Se OL-mester Tufte jukse i egen konkurranse

-Jeg er åpen for dameklasser, hvis vi har mange nok som er bra nok. Så det blir en kamp. Det nytter ikke med en eller to.

Og det kan vel ikke tolkes som noe annet enn en oppfordring til nye og gamle idrettsjenter om å legge seg i trening til det så langt mannsdominerte idrettsarrangementet - utafor allfarvei.

Vil du vite hvordan det gikk i konkurransen, kan du se det i videoen her.

<B>TOK EN SPANSK EN:</B> Olaf Tufte var utilnærmelig i traktordekkløfting, men måtte tåle en tidsstraff etter å ha jukset i vendinga.