Se opp, Åge Hareide!

Jan Derek Sørensen er i form.

(Dagbladet.no, Lyn-Odd 2-2): Etter landskampen mot Wales på Ullevaal i slutten av mai kom landslagstrener Åge Hareide med en ydmyk bønn for den norske høyresida: - Kom deg i form, Derek!

Nå kan det se ut til at Hareide blir bønnhørt, for Jan Derek Sørensen viste hele fotballnorge at han er en glitrende fotballspiller i dagens Lyn-kamp mot Odd.

Ikke høyrekant

Ironisk nok var det først etter at han ble flyttet inn fra sin venstre kant-posisjon til hengende spiss at storspillet begynte, men veteranen vet fortsatt godt hvordan man skal spille høyrekant. Det er bare det at Lyn har en som er enda bedre: Mounir Hamoud.

Men det var Odd som rystet Oslos beste lag fra start. Allerede etter 23 minutter nikket årets store Odd-hit, Olivier Occean, bortelaget opp i ledelsen. Målgivende pasningslegger bør også nevnes. Espen Ruud skrudde frisparket så godt, at Lyns omanske landslagskeeper, Ali Al-Habsi, ble rundlurt.

Opphenting

Utover i kampen begynte Lyn å få godspillet til å fungere, men sjansene ble en fjern drøm. Det ble poengene også, da Odd doblet ledelsen ved Tarjei Dale etter 68 minutter.

Men Jan Derek fikk pumpet Lyn fulle av selvtillit umiddelbart etter den andre Odd-scoringen. Først et frispark fra 20 meter som ble reddet på streken, så et nytt frispark like etterpå som strøk stanga.

Og tretten minutter før full tid var det tid for det første Derek-målet. En svak klarering fra Odd-forsvaret endte hos Hareides drømmeving, og Derek lot seg ikke be to ganger. På direkten klinte han til og en svak Erik Holtan måtte se ballen gå i mål.

Og så kom målet litt over 2000 tilskuere på Ullevaal og Åge Hareide håpte på: Steven «Psycho» Lustü fram pasningsfoten og sendte en lekker 50-meterspasning gjennom Odd-forsvaret. Der var selvfølgelig Jan Derek Sørensen og tuppet ballen forbi en utrusende Erik Holtan.

DRØMMEVINGEN: Åge Hareide har ikke lagt skjul på at Jan Derek er drømmevingen for landslaget.
I FORM: Jan Derek vartet opp med storspill og to scoringer.