Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se opp, Bjørndalen! Her er russernes nye våpen

Skiskyting for panservogner.

VINNERNE: Russland vant tidenes første panservogn-skiskytingskonkurranse. Riktignok uten både ski, staver og snø, men med ganske grov ammunisjon.Foto: AFP  / VASILY MAXIMOV / NTB Scanpix
VINNERNE: Russland vant tidenes første panservogn-skiskytingskonkurranse. Riktignok uten både ski, staver og snø, men med ganske grov ammunisjon.Foto: AFP / VASILY MAXIMOV / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Om det er fordi russerne sliter med å dominere i skiskyting, eller om det bare er et uttrykk for kreativ sportslyst er usikkert, men nå har russerne utviklet det de ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti kaller skiskyitng for panservogner, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Foran den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu konkurrerte for første gang soldater fra Russland, Armenia, Kasakhstan og Hviterussland i den nye øvelsen, nær Alabino utenfor Moskva i august i år, skriver RIA Novosti.

Konkurransen inneholder, i tillegg til presisjonsskyting, både slalomkjøring og hinderløype. Og selvfølgelig vanker det strafferunder om lagene skulle bomme på målet.

Russland vant konkurransen foran Kasakhstan, og ifølge Aftonbladet mener den russiske forsvarsministeren at konkurransen var så god at han nå har invitert både amerikanske, tyske og italienske panservogner inn i konkurransen.

- Det er en interessant ide, men det er mange spørsmålstegn, siteres USAs militærattache i Russland på.

Her kan du se en video av konkurransen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling