Se opp, Flo-er

MOSS (Dagbladet): Nitten ganger tok Andreas Lund (23) sats for å gå opp i hodeduell i går. Bare èn gang landet han som taper. Og på tribunen satt en imponert Nils Johan Semb og registrerte at Flo-slektas klippekort på landslagets høyreflanke er i fare.

Molde-angriperen måtte tåle mye juling, men var likevel konge på Melløs stadion i går. Og det var langt ifra noen tilfeldighet at han avgjorde kampen med en heading en drøy halvtime før slutt.

- Han vinner alt i lufta, medgir landslagssjef Nils Johan Semb overfor Dagbladet.

- Og da er han å finne i troppen som møter Latvia den 6. september?

- Det får vi se på. Av de som spiller her i Moss, er Andreas, Daniel (Berg Hestad) og Odd Inge Olsen alle aktuelle til den kampen, sier Semb.

Passer bra

Det han så av Lund i går, må gjøre han fristet til å prøve hodespesialisten på landslaget. Under U23-EM i Romania i mai fungerte sørlendingen strålende i Sembs 4-5-1-formasjon. Og det bør han også gjøre blant de voksne gutta.

- Flankerollen på landslaget tror jeg passer meg bra. Semb har brukt meg i den rollen før og vet hva jeg står for, sier Andreas Lund til Dagbladet.

Men han er slett ikke sikker på at han er på Ullevaal om to uker.

- Jeg gjør mitt beste i Molde-drakta, og så får de som bestemmer, finne ut om jeg er god nok for landslaget, sier 23-åringen.

Gull verdt

Molde-trener Erik Brakstad synes derimot at det er på tide at spydspissen hans prøves ut på landslagets flankeposisjon.

- Andreas er gull verdt for oss. Han skaper veldig mye og frir opp rom for de andre spillerne fordi han vinner alle hodeduellene, sier Brakstad.

- Men han er ikke i toppform ennå. Den vet jeg er på vei. Trolig er den en måned unna, fortsetter Brakstad.

NYTT TÅRN: Andreas Lund var nok en gang konge i lufta. Nå kan han bli Sembs mann.