Se opp for denne gutten, Drillo

Christian Eriksen imponerte stort da Danmark tapte «generalprøven» mot England. - Kan bli en toppspiller, sier Lampard.

IMPONERTE: Christian Eriksen imponerte stort mot England, men dessverre for ham og Danmark tapte hjemmelaget mot England. Foto: AP Photo / Lars Poulsen / Scanpix
IMPONERTE: Christian Eriksen imponerte stort mot England, men dessverre for ham og Danmark tapte hjemmelaget mot England. Foto: AP Photo / Lars Poulsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): • Danmark - England 1-2

England reiste seg etter en skuffende første omgang, og vant til slutt 1-2 over Danmark i det som var vår nabos generalprøve før «slaget om norden» i slutten av mars.

Aston Villa-spillerne Ashley Young og Darren Bent scoret målene for engelskmennene, men en dansk tenåring vil trolig stjele flere skandinaviske overskrifter i morgen.

For er det en mann Drillo burde bruke tid på i oppladningen til Danmark-kampen er det 18 år gamle Christian Eriksen.

- Han er en veldig god spiller, og hadde en rolle som gjorde det vanskelig å stoppe ham.

KAPTEIN: Frank Lampard var kaptein for England frem til han ble byttet ut i pausen. Foto: Afp Photo / Paul Ellis / Scanpix
KAPTEIN: Frank Lampard var kaptein for England frem til han ble byttet ut i pausen. Foto: Afp Photo / Paul Ellis / Scanpix Vis mer

- Jeg visste ikke så mye om ham før kampen, men Capello var veldig oppmerksom på ham. Han kan bli en toppspiller, sa Englands kaptein Frank Lampard etter kampen ifølge Ekstrabladet.

Ferdinand-skryt Ajax-spilleren, som fyller 19 mandag, var strålende i den første omgangen i Parken og drev til tider lekestue med etablere Premier League-spillere som Glen Johnson, Jack Wilshere og Frank Lampard som hadde store problemer med å temme tenåringen.

I løpet av den første omgangen var han sist eller nest sist på alt danskene skapte av sjanser, og selvfølgelig var det han som slo corneren Daniel Agger stanget i mål etter ni minutter.

Dessverre for Danmark utlignet England bare minutter etter. Simon Poulsen rotet vekk ballen til Theo Walcott som fant Darren Bent på bakerste. Sistnevnte ekspederte ballen trygt i mål.

I pausen fikk Eriksen fortjent skryt av blant annet Rio Ferdinand og BBC og Telegraphs fotballkorrespondenter Phil McNulty og Henry WinterTwitter.

«Han har vært klart best til nå. Han er presis, beveger seg godt, krativ og farlige dødballer» skrev Ferdinand.

SCORET: Daniel Agger scoret danskenes eneste mål. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
SCORET: Daniel Agger scoret danskenes eneste mål. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix Vis mer

«Jeg kan tenke meg at Premier League-managere stiller seg pent i kø for å signere Eriksen[...]» skrev McNulty.

«Eriksen oser klasse. Arsenal ser allerede på ham og en forstår hvorfor.» skrev Winter.

Iskald Young Danmark hadde ballen mindre i den andre omgangen, og Eriksen fikk mindre plass ettersom Jack Wilshere og Frank Lampard ble erstattet av langt mer defensive Gareth Barry og Scott Parker.

Han viste likevel stor fotballforståelse da han gikk på et nydelig løp i bakrom og la ballen tilbake til Dennis Rommedahl som skjøt rett på keeper Joe Hart.

Det var likevel ikke ufortjent da England tok ledelsen like etter, med tyve minutter igjen på klokka.

Danmark mistet ballen i farlig posisjon og Glen Johnson og Ashley Young stormet fremover. Johnsen slapp ballen til Young og Villa-spilleren plasserte ballen iskaldt til side for Thomas Sørensen.

Danskene slo aldri tilbake, men viste likevel at de langt fra blir noen enkel motstander i slutten av mars - hvis noen skulle tro det.

Til tross for den varierende andre omgangen hadde engelskmennene tidvis store problemer med Morten Olsens menn, som fort kunne skapte større problemer for engelskmennene hadde det ikke vært for defensive feil i det danske forsvaret.

Morten Olsen var svært misfornøyd etter kampen.

- Det er nesten utilgivelig at vi taper denne kampen. Vi skapte så mange sjanser i den første omgangen etter bra angrepsspill, men gjør noen forsvarsfeil og det straffer seg på dette nivået, sier danskenes landslagssjef til dansk TV2 etter kampen.

- Vi gjør en feil der vi taper ballen i en situasjon vi ikke kan gi bort ballen og da slo de til. Men innen det burde vi ha avgjort kampen. Alt i alt har vi flere muligheter, og selv om ikke kan forlange at en scorer på alle sjansene sine fortjente vi i alle fall uavgjort i dag, sa Olsen.