Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se opp for Lange(s) føtter

TROMSØ (Dagbladet): Disse Lange-beina er TILs fremste våpen i kampen om dyrebare toppseriepoeng. Men er spiss-juvelen like godt skodd som i fjor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er forberedt på en liten nedtur. Alle er mer oppmerksomme på meg nå. Jeg regner med streng bevoktning, sier Rune Lange

I fjor tok han tippeligaen med storm. 20 seriemål for et bunnlag ga gjenlyd i Fotball-Norge. Langes lange bein sikret livsviktige TIL-poeng, gang på gang kom tippeligaens aller største spiss-føtter til sin rett: Gutten bruker nemlig nummer 47 i fotballsko!

Skader

Ingen suksess varer evig. Nå har 21-åringen fått sin dose motgang i livet. Skader har satt ham utenfor store deler av vinteren. Først et brudd i høyrefoten, deretter en plagsom hofte-strekk.

- Jeg føler ikke at jeg har utviklet meg så mye som spiller. Skadene har satt meg tilbake. Skaden i foten hemmer meg, skudd-teknikken er ikke like bra som i fjor, forteller han.

Derimot skal forsvarerne få bryne seg på en enda sterkere Tromsø-gutt. Han har trent styrke, mens resten av «gutan» har spilt ball.

- Og i år har vi flere som kan lage mål. Glem ikke det, sier Rune.

Etter cup-triumfen i 96 har TIL knapt varmet et eneste fotballhjerte i nord. Med «Skars» tilbake håper tromsøfolk at «Gutan» - på ei flunkende ny Alfheim-matte - endelig kan ta steget ut av bunnstriden.

Kunnskap

- Jeg et veldig godt inntrykk av Terje Skarsfjord. Med erfaring og kunnskap i massevis vil han gi oss et solid løft, mener Lange.

Han er nøktern og vet at TIL ikke får noe gratis i serien.

- Men vi kan overraske, særlig om vi får en god start. Stemningen i klubben er atskillig bedre enn på samme tid i fjor, sier Lange.

LANGE OG FARLIGE: Et par lange, målfarlige bein reddet Tromsø Ifjor. Kan det skje igjen?