Se opp for luftangrep

LISBOA: Rosenborg vet hvordan de skal knekke Benfica i kveld. Og da blir det mål.

LISBOA (Dagbladet.no): - Det kommer til å bli en tett kamp, sier Rosenborgtrener Ola By Rise megetsigende. Han tror gammeltrønderne kommer til å stå fram på Estadio da Luz i kveld. Ola By har ved en hver tenkelig anledning understreket at det er kamper som dette som tenner veteranene i Rosenborg. De har tross alt vært ute i Europa en vinterkveld før.

- Får vi uavgjort, eller scorer i et ettmålstap er det et godt resultat for oss. Med 3-0 er vi ute, sier han.

Luftas baroner

Alle i Rosenborg er klare over at Benfica frykter dem i lufta. Og Ola By innrømmer at luftstyrken er Rosenborgs fremste våpen i den vansklige bortekampen. At portugisisk fotball er i topp europeisk klasse viste Porto da de latterligjorde Manchester United i går kveld. Nå handler det mest om å sette noen nordboere på plass.

- Benfica er sterke offensivt, men slappere defensivt. Vi må spille på styrkene våre, og skjule svakhetene, sier Ola By.

Håper på ny dårlig dag

Assistenttrener Per Joar Hansen vil ikke avsløre hvordan Rosenborg skal slå Benfica, men går langt i å antyde at de satser mest på luftrommet.

- Det er en stor sjanse for at hjemmelaget tar tak fra start og vil prøve å kjøre kampen. Vi skal ligge godt samlet og være aggressive. Det er ikke farlig å bli spilt lavt om vi klarer det, sier Hansen til Dagbladet.no.

For Rosenborg har selvfølgelig fått med seg problemene Benfica hadde i eget luftrom i seriekampen mot Nacional forrige søndag. Da gikk de på en smell og tapte 3-2. Alle baklengsmålene kom på dødball.

- Dødballer blir et veldig viktig våpen for oss. Nå hadde ikke keeperen noen god dag på søndag, og det må være lov å ha en dårlig dag på jobben, men...

Skal score

Hele Rosenborgleiren er usikker på hvordan de vil henge med i svingene mot formtoppede portugisere. Likevel fikk de en viss pekepinn da de spilte treningskamp mot Dynamo Kiev på La Manga.

- Vi behøvde Dynamo Kiev-kampen. Å møte et lag som nesten gikk videre fra dødens gruppe i Champions League var bra for oss, sier Hansen.

Mot ukrainerne banket trønderne inn fire mål. Det er i hvert fall ingenting i veien med scoringsviljen.

- Vi er et angripende lag som liker å score mål. Jeg håper vi scorer i morgen, sier Ola By.

Når portugiserne ankommer Lerkendal neste uke vet Ola By og alle andre at trønderne har et psykologisk overtak med et godt resultat i Lisboa. Selv om feterte tippeligaspillere ikke lenger må ta til takke med en blåfrossen grusbane på vinteren.

- Vi må tilbake til min egen karriere for å finne norske fotballspillere utendørs om vinteren. Mine spillere liker ikke å spille ute i snøvær, sier Ola By.

Men det vet jo ikke Benfica.

<B>ROLIG:</B> Rosenberg-trener Ola By Rise tror oppgjøret mot Benfica blir tett og tøft. Det viktigste blir å sikre bortemål.