Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se opp for Mini-Matta (1,93)

Han er 1,93 m høy, har skonummer 47 og er sønn av Svein Mathisen. Nå skal Jesper Mathisen (16) på samling med G16-landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi dribler nokså likt, men jeg takler i tillegg. Det gjorde ikke han, sier Jesper Mathisen om den største forskjellen mellom han og faren.

Før han ble TV 2-kommentator spilte Svein «Matta» Mathisen 25 landskamper og 327 kamper for Start. 106 seriemål forteller alt om både målteft og offensiv satsing.

Sønnen er også offensiv i spillestilen, og spiller sentral midtbane eller venstre kant på Starts 2. lag i 3. divisjon.

- Men de tre siste kampene har jeg spilt venstre back, fordi G16-ledelsen ville prøve meg der for å forbedre det defensive. Men backplassen er bare midlertidig. Det er ikke der jeg hører hjemme, sier Jesper Mathisen.

20 om 18 plasser

«Mini-Matta» er i G16-troppen til åpent nordisk mesterskap i juli og august. Laget, som trenes av Øivind Nilsen, skal møte Danmark på Furnes 29. juli, Island på Løten dagen etter og England på Kapp 1. august.

På treningsleiren i Porsgrunn er det 20 spillere som kjemper om 18 plasser i troppen til nordisk. Selv om han spiller på en uvant plass, er det store sjanser for at Jesper Mathisen er blant dem som slipper gjennom nåløyet.

- Selv om jeg aldri har spilt back før i det siste, synes jeg det går greit. Jeg er venstrebeint, og lar det stå til i taklingene. Så får det ikke hjelpe at det vanker noen gule kort innimellom. G16-laget spiller gjennom midtbanen, så filosofien er den samme som jeg selv har, sier Jesper Mathisen.

Langs bakken

I likhet med faren, synes han fotball skal spilles langs bakken.

- Også som back prøver jeg å være offensiv. Jeg er endelig skadefri, etter å ha slitt med slatters i knærne i halvannet år. Nå er det bare å satse for fullt, mener 16-åringen.

Faren har han sett lite i aksjon på fotballbanen.

- Jeg har sett ham litt på video, og live på Starts old boyslag. Selv om jeg har en annen plass på banen, har vi samme fotballfilosofi. Også jeg vil være med der det skjer framme på banen, sier treningsvillige Jesper Mathisen.

SOM FAR SÅ SØNN: Svein Mathiesen (t.v.) spilte 25 kamper for Norge. Nå kan sønnen Jesper også få kamper for Norge.