Foto: EPA / Peter Powell / NTB Scanpix
Foto: EPA / Peter Powell / NTB ScanpixVis mer

Se opp, Suarez kan få lov til å filme

Rodgers vurderer holdningsendring.

(Dagbladet): Brendan Rodgers var rasende etter forrige helgs tap mot erkerival Manchester United.

Han var ikke enig i Mark Halseys avgjørelse i å vise ut Jonjo Shelvey, og mente at Luis Suarez skulle hatt et straffespark da Jonny Evans felte urugayaneren i feltet.

På en pressekonferanse i går hintet 39-åringen til at spillerne hans kanskje måtte ty til ulovligheter på banen for å få avgjørelsene Rodgers mener de må ha for å vinne kamper.

- Jeg er bekymret over at avgjørelsene ikke går vår vei. Vi liker å tro at vi er et sportslig lag, og jeg har alltid bedt spillerne mine om å ta de riktige valgene, å ikke filme, spille rettferdig. Men siden vi gjør de rettferdige tingene går noen av avgjørelsene ikke vår vei. Det er så mange avgjørelser som ikke har gått vår vei, sa Rodgers ifølge The Guardian.

- Det ville vært en skam for spillere som respekterer reglene, og for managere som ber spillerne sine holde seg på bena ikke får avgjørelsene med seg. Jeg mener det er viktig at dommere forstår det. Det har vært mye kritikk mot spillere som faller for lett de siste årene, og det er ikke noe vi vil oppmuntre men når avgjørelsene ikke går ens vei vil spillere kanskje falle lettere, sier Rodgers.

FRUSTRERT: Brendan Rodgers på sidelinjen under forrige helgs kamp mot Manchester United. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Brendan Rodgers på sidelinjen under forrige helgs kamp mot Manchester United. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Situasjonen fra forrige helgs kamp, der Suarez ikke fikk straffe da Jonny Evans felte urugayaneren, mener Rodgers er et godt bilde på problemet.

- Suarez har vært involvert i to situasjoner der han kunne fått straffe. Han har ikke filmet, han har hatt en god sak. Han ble felt mot Sunderland og det var et klart straffespark, men han fikk gult kort. Mot Manchester United var det mer kontakt i hans situasjon enn det var i situasjonen der Antonio Valencia fikk straffe. Valencia fikk straffe, ikke Suarez, sier Rodgers.

Suarez har fått et frynsete rykte for å falle lett i Premier League, og Steven Gerrard og Glen Johnson antydet at det nærmest var en heksejakt mot 25-åringen. Rodgers er usikker på om ryktet til urugayaneren ødelegger for ham.

- Det må du spørre dommerne om. Han er en fantastisk spiller, og uansett om han går i bakken eller ikke; Er det straffe, er det straffe. Ut i fra det jeg har sett ser det ikke ut til at han skal få noen avgjørelser med seg, og det er noe som vil hindre meg fremover, sier Rodgers.