Se opp, United

LONDON (Dagbladet): West Ham- Manchester United 1-1, Wimbledon- Arsenal 0-1.For et par uker siden sank Manchester Uniteds tittelodds til fattige 1.10 på ethvert gamblerhjørne i England. I dag - med ni poengs ledelse og tre kamper mer spilt enn Arsenal - er bookmakerne nødt til å justere.

Men ikke så veldig mye - foreløpig. Ni poeng er nemlig et hav. Men lørdag formiddag møtes United og Arsenal til formiddagstreff på Old Trafford og TV2. Blir det borteseier i den kampen er tida inne for likestilling når det gjelder spill på seriemesterskapet.

Manchester United fikk det akkurat så vondt som de hadde fryktet mot West Ham. Der alle sier de tapte ligamesterskapet til Leeds i 1992 (0-1), og der de helt sikkert tapte det til Blackburn på ligaens siste dag i 1995 (1-1), var det nær ved å gå i potta i går kveld også. For West Ham tok ledelsen gjennom Trevor Sinclair, og West Ham hadde bukta og begge endene.

Inntil Paul Scholes kom innpå i andre omgang og reddet store biter av kvelden.

Alex Ferguson kunne på sett og vis puste lettet ut etter det ene poenget. Men bak maska var det mye nerver. For Manchester United, som etter manager-planen skulle treffe toppformen omtrent i disse dager, er ikke i nærheten.

Og til lørdag kommer altså Arsenal.

Mer enn fornøyd

På Selhurst Park sto Arsene Wenger og var mer enn fornøyd med 1-0-seieren over Wimbledon. To poeng tapt for United er nemlig to poeng tjent i Arsenal. Og mannen som aldri gir opp, og som elsker å sende verbale stikkpiller i retning Alex Ferguson, kunne ikke dy seg i går heller:

- Jeg hører folk sier at det var over for lenge siden. Spør du meg så må Manchester United passe seg. For der vi ligger nå er ingen ting avgjort. Og det er veldig langt igjen.

Kevin Keegan - som til de grader ble røvet av United og Alex Ferguson for to sesonger siden - er også på banen med Wenger-støtte og Arsenal-sympatier.

Ikke i form

- Da vi (Newcastle) ledet med 12 poeng, sa også alle at det var over. Vel, det var ikke det. Og slik Manchester United spiller nå, så minner de meg mye om Newcastle for to år siden.

- Et lag som ikke er i form.