Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se på denne jubelgutten, da

«Triste» Ronaldo avgjorde mot City i siste minutt.

AVGJORDE: Real Madrid-spillerne omringer en jublende glad matchvinner. Cristiano Ronaldo ga de hvite en opptur etter en vanskelig start på sesongen. Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
AVGJORDE: Real Madrid-spillerne omringer en jublende glad matchvinner. Cristiano Ronaldo ga de hvite en opptur etter en vanskelig start på sesongen. Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid - Manchester City 3-2.

Cristiano Ronaldo har vært trist, han har vært omdiskutert og han har vært delaktig i en svak sesongåpning for Real Madrid de siste ukene.

I kveld er han tilbake i en positiv overskrift, etter at han avgjorde hjemmemøtet med Manchester City i siste minutt på Santiago Bernabeu.

Ronaldos duppende skudd sørget for 3-2 etter en høydramatisk andreomgang, der Real Madrid hadde ligget under to ganger for gjestene.

En herlig åpning på Champions League-høsten, og den tøffe gruppe D.

Ikke overrasket Mourinho
Og en stor opptur for José Mourinho.

- Jeg var lenge skuffet over resultatet, for jeg følte vi fortjente å vinne fra første minutt. Vi var det beste laget, og burde ledet til pause. City hadde ikke ett skudd på mål, før de fikk sin første kontring, sier Madrid-manageren på Viasat.

- Laget mitt hadde personligheten og karakteren, viljen som skulle til for å snu kampen. Folk sier det er heldig å vinne i siste minutt, men sånn er det ikke, dette var fortjent, sier han.

SCORET FØRST: Edin Dzeko kom inn som innbytter og startet målballet først etter 68 minutter. Foto: SCANPIX/AP/Paul White
SCORET FØRST: Edin Dzeko kom inn som innbytter og startet målballet først etter 68 minutter. Foto: SCANPIX/AP/Paul White Vis mer

At laget hans reiste seg etter tap for Sevilla og Getafe, og slo tilbake med seier i Champions League - det overrasker ham ikke.

- Jeg har for mange år innen fotballen og erfaring med mange spillere og fra mange land - ingenting overrasker meg lenger. Jeg følte den dårlige kampen komme, jeg følte at laget var på vei i feil retning, og fikk beviset ved de tapene, sier Mourinho.

- Du kan spille fantastisk og slå Barcelona i supercupen, du kan spille fantastisk og slå Manchester City, og så kan du tape for Getafe og Sevilla. Jeg tror jeg vet svaret på hvorfor, men det holder jeg for meg selv, sier portugiseren.

Tapet ble til slutt tungt for Manchester City, selvfølgelig.

- Vi kan bare skylde på oss selv, sier Joe Hart til ITV.

- Du kan ikke ta ledelsen fem minutter før slutt - og så tape. Det går ikke an, sier målvakten, som lenge holdt laget sitt inne i kampen.

- Så du gir ikke Real noe av æren?

KNALLGOD LENGE: Joe Hart stoppet det som kom fra Real Madrid, helt til det siste kvarteret. Foto: SCANPIX/AFP / JAVIER SORIANO
KNALLGOD LENGE: Joe Hart stoppet det som kom fra Real Madrid, helt til det siste kvarteret. Foto: SCANPIX/AFP / JAVIER SORIANO Vis mer

- Nei, sier en meget skuffet Hart.

Målløst til pause
Hjemmelaget dominerte første omgang fullstendig.

Skuddstatistikken viste 15-1 i Real Madrids favør etter de første 45, og bare en strålende Joe Hart hindret hvit ledelse.

Spesielt ved tre anledninger viste City-målvakten styrke, først da Cristiano Ronaldos knallharde skudd ble dyttet vekk fra hjørnet, deretter da Gonzalo Higuains styring fra kloss hold ble blokkert på streken, og til slutt da han var våkent ute og hindret Sami Khediras løp inn bak bortelagets forsvar.

Manchester City maktet ikke skape stort før hvilen, selv om Yaya Tourés sugende løp fikk dem på et par lovende overganger underveis i omgangen.

Skuffende for José Mourinho og resten at det sto 0-0 før andre del.

Den liknet lenge veldig mye på den første.

Forrykende etter pause
Real Madrid koblet jerngrepet tidlig, men truet ikke Joe Hart med stort annet enn mer eller mindre velplasserte langskudd.

I stedet tok City ledelsen, etter en ny Yaya Touré-regissert kontring etter 68 minutter.

JUBLET SOM EN GAL: José Mourinho skled ut på banen på knærne da Ronaldo satte inn 3-2. Foto: SCANPIX/AFP / JAVIER SORIANO
JUBLET SOM EN GAL: José Mourinho skled ut på banen på knærne da Ronaldo satte inn 3-2. Foto: SCANPIX/AFP / JAVIER SORIANO Vis mer

Ivorianeren dro med seg innbytter Edin Dzeko på et kraftfullt løp, dyttet til bosnieren i akkurat rett tidspunkt, og Dzeko plasserte sikkert inn ledermålet for de mørkeblå, på deres første store sjanse i kampen.

Real Madrid var rystet, men slo tilbake åtte minutter senere.

Marcelo forsøkte enda ett av sine skudd fra distanse, fikk litt hjelp av torsoen til Javi Garcia, som styrte ballen akkurat de centimetrene opp der Joe Hart ikke kunne nå den i krysset. 1-1.

Derfra og ut var det moro.

Aleksandar Kolarov ga City ledelsen igjen etter 85 minutter. Innsvingeren hans fra venstre gikk forbi alle inne i feltet, og Iker Casillas reagerte for seint til at han kunne stoppe ballen fra å snike seg inn ved stolpen.

Real Madrid svarte umiddelbart.

Karim Benzema vendte bort Matija Nastasic med en lekker bevegelse, og satte ballen ned ved stolperoten med en enda lekrere avslutning.

Vanskelig for Hart
Og så var det altså duket for Cristiano Ronaldo.

Skuddet hans duppet voldsomt fra hjørnet av sekstenmeteren, men Vincent Kompany gjorde det ekstra vanskelig for målvakten sin da han dukket vekk fra ballen rett foran Joe Hart, som ikke fikk ned kroppen tidsnok til å hindre scoring.

Real Madrid reiste seg etter en svak sesonginnledning, og etter å ha havnet under to ganger for Manchester City.

PS! I den andre kampen i gruppe D misbrukte Mats Hummels et straffespark for Borussia Dortmund, men en sen scoring av Robert Lewandowski sikret 1-0 hjemme mot Ajax.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media