- Se på meg, Sverige!

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Rosenborg 1- 2. Vikings svenske arbeidsjern, Magnus Svensson, har vært en av Tippeligaens største profiler i år. Men den blå-gule landslagsledelsen har han ikke hørt noe fra. - Det virker som om Norge er litt langt unna, sier Svensson.

Svensken med det treffende tilnavnet «Turbo» var overalt på den søkkvåte matta i Stavanger i går. Han vant duellene, slo gjennombruddspasningene og malte i stykker Rosenborgs midtbane. Som han har gjort mot de fleste motstanderne i årets Tippeliga.

Med sin voldsomme arbeidsinnsats har han gjort Viking til en seriøs medaljekandidat.
Men Sveriges landslagssjef har verken vært på Stavanger-besøk eller på tråden. Den norske eliteserien har fortsatt bakgårdsstatus hos broderfolket.

- Den svenske landslagsledelsen speider ikke mot Norge i det hele tatt. Det burde de gjort, ettersom norsk fotball er blitt merkbart bedre de siste åra. Det er mange svensker her, og flere av dem hevder seg godt i Tippeligaen, sier den aller beste av dem.

Trenger nye spillere

- Kanskje jeg burde invitere langslagssjefen til Stavanger en tur? undrer Svensson.

Og hadde sjefen for de blå-gule lest spillerbørsene i norske aviser, ville han antakelig kjøpt flybillett med en gang.

Magnus «Turbo» Svensson, som kom til Viking før denne sesongen, har fått prøve seg for Sverige. Men det begynner å bli en stund siden.

- Jeg var med på en turné i januar/februar 1996, men siden har jeg ikke hørt noe fra landslaget. Nå tenker jeg ikke så mye på landslagsspill lenger, hevder Svensson.

- Synes du selv at det du har prestert for Viking holder til landslagsplass?
- Det er vanskelig å si. Men nå som det svenske landslaget har gjort det forholdsvis dårlig, har jeg nok tenkt at jeg burde få prøve meg, innrømmer «Turbo».

- Det svenske landslaget bør kikke på noen nye spillere, men det er nok yngre folk enn meg de har størst behov for, sier 29-åringen.

Effektive RBK

I gårsdagens toppkamp mot Rosenborg holdt det ikke med en svensk turbo.

Selv om Viking til tider overkjørte trønderne med strålende angrepsspill, klarte de aldri å utlikne RBKs drømmeåpning.
- Vi kom oss godt inn i kampen etter en uheldig start. Men vi manglet det lille ekstra. Vi burde scoret to-tre mål i første omgang. Og det er forskjellen på Rosenborg og de nest beste lagene i Norge; de tar mye bedre vare på sjansene sine. Derfor vinner de kamper der motstanderen har overtaket, mener Magnus Svensson.

- Men Viking er helt klart på gang.

<B>TURBO:</B> Vikings Magnus Svensson (t.h.) har vært Tippeligaens beste midtbanespiller i år. Men den tause landslagssjefen er taus.