Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Se på meg, Sverige!

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Rosenborg 1- 2. Vikings svenske arbeidsjern, Magnus Svensson, har vært en av Tippeligaens største profiler i år. Men den blå-gule landslagsledelsen har han ikke hørt noe fra. - Det virker som om Norge er litt langt unna, sier Svensson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken med det treffende tilnavnet «Turbo» var overalt på den søkkvåte matta i Stavanger i går. Han vant duellene, slo gjennombruddspasningene og malte i stykker Rosenborgs midtbane. Som han har gjort mot de fleste motstanderne i årets Tippeliga.

Med sin voldsomme arbeidsinnsats har han gjort Viking til en seriøs medaljekandidat.
Men Sveriges landslagssjef har verken vært på Stavanger-besøk eller på tråden. Den norske eliteserien har fortsatt bakgårdsstatus hos broderfolket.

- Den svenske landslagsledelsen speider ikke mot Norge i det hele tatt. Det burde de gjort, ettersom norsk fotball er blitt merkbart bedre de siste åra. Det er mange svensker her, og flere av dem hevder seg godt i Tippeligaen, sier den aller beste av dem.

Trenger nye spillere

- Kanskje jeg burde invitere langslagssjefen til Stavanger en tur? undrer Svensson.

Og hadde sjefen for de blå-gule lest spillerbørsene i norske aviser, ville han antakelig kjøpt flybillett med en gang.

Magnus «Turbo» Svensson, som kom til Viking før denne sesongen, har fått prøve seg for Sverige. Men det begynner å bli en stund siden.

- Jeg var med på en turné i januar/februar 1996, men siden har jeg ikke hørt noe fra landslaget. Nå tenker jeg ikke så mye på landslagsspill lenger, hevder Svensson.

- Synes du selv at det du har prestert for Viking holder til landslagsplass?
- Det er vanskelig å si. Men nå som det svenske landslaget har gjort det forholdsvis dårlig, har jeg nok tenkt at jeg burde få prøve meg, innrømmer «Turbo».

- Det svenske landslaget bør kikke på noen nye spillere, men det er nok yngre folk enn meg de har størst behov for, sier 29-åringen.

Effektive RBK

I gårsdagens toppkamp mot Rosenborg holdt det ikke med en svensk turbo.

Selv om Viking til tider overkjørte trønderne med strålende angrepsspill, klarte de aldri å utlikne RBKs drømmeåpning.
- Vi kom oss godt inn i kampen etter en uheldig start. Men vi manglet det lille ekstra. Vi burde scoret to-tre mål i første omgang. Og det er forskjellen på Rosenborg og de nest beste lagene i Norge; de tar mye bedre vare på sjansene sine. Derfor vinner de kamper der motstanderen har overtaket, mener Magnus Svensson.

- Men Viking er helt klart på gang.

<B>TURBO:</B> Vikings Magnus Svensson (t.h.) har vært Tippeligaens beste midtbanespiller i år. Men den tause landslagssjefen er taus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!