- Se på oss, Bondevik!

SPYDEBERG (Dagbladet): Rami Hamdan (12) opplever sitt livs høydepunkt under Norway Cup-uka: Han får en ukes fri fra flyktningleiren hjemme i Gaza. Nå ber den vesle gutten om mer norsk støtte til fredsprosessen i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utenriksdepartementet og 20 fagforbund i LO spleiser på Norway Cup-turen for de fire lagene fra Palestina. Det har de gjort i ni år. Første gang et palestinsk lag deltok, var Kjell Magne Bondevik utenriksminister. Han møtte som tilskuer på den første kampen. Det ønsker Rami at han gjør i år også.

- Det eneste vi ønsker i Palestina er fred og rettferdige forhold. Da kan vi kanskje til og med få en trygg fotballbane. Det hadde vært flott om statsministeren deres hadde sett en av kampene våre under Norway Cup. Det hadde gitt et godt signal, sier Rami i en henstilling til Bondevik.

Beslagla billetter

12-åringen ankom Norge sammen med laget sitt, Gaza Stars, og det jevngamle jentelaget Gaza Girls på onsdag.

Men det var bare så vidt at de fikk reise. Det israelske sikkerhetspolitiet beslagla nemlig flybillettene som ble sendt med kurer til Gaza. Takket være press fra LO og den israelske ambassaden i Oslo, fikk ungdommene reisepapirene sine 30 minutter før avreise. Og dermed la barna ut på sitt livs reise.

- Norske barn kan umulig forestille seg hvordan vi har det i hjemlandet. Her har de jo til og med lekeplasser. Det eksisterer ikke der vi bor, sier Ashref.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer