- Se på oss, Bondevik!

SPYDEBERG (Dagbladet): Rami Hamdan (12) opplever sitt livs høydepunkt under Norway Cup-uka: Han får en ukes fri fra flyktningleiren hjemme i Gaza. Nå ber den vesle gutten om mer norsk støtte til fredsprosessen i hjemlandet.

Utenriksdepartementet og 20 fagforbund i LO spleiser på Norway Cup-turen for de fire lagene fra Palestina. Det har de gjort i ni år. Første gang et palestinsk lag deltok, var Kjell Magne Bondevik utenriksminister. Han møtte som tilskuer på den første kampen. Det ønsker Rami at han gjør i år også.

- Det eneste vi ønsker i Palestina er fred og rettferdige forhold. Da kan vi kanskje til og med få en trygg fotballbane. Det hadde vært flott om statsministeren deres hadde sett en av kampene våre under Norway Cup. Det hadde gitt et godt signal, sier Rami i en henstilling til Bondevik.

Beslagla billetter

12-åringen ankom Norge sammen med laget sitt, Gaza Stars, og det jevngamle jentelaget Gaza Girls på onsdag.

Men det var bare så vidt at de fikk reise. Det israelske sikkerhetspolitiet beslagla nemlig flybillettene som ble sendt med kurer til Gaza.
Takket være press fra LO og den israelske ambassaden i Oslo, fikk ungdommene reisepapirene sine 30 minutter før avreise. Og dermed la barna ut på sitt livs reise.

- Norske barn kan umulig forestille seg hvordan vi har det i hjemlandet. Her har de jo til og med lekeplasser. Det eksisterer ikke der vi bor, sier Ashref.

Kortbukser

I går var de to lagene samlet hjemme i hagen til Kjemisk Forbunds Kjell Bygstad, promotor for Palestina-ungenes Norway Cup-tur. Der fikk de servert jordbær i rein Arne Haukvik-stil. Og så ble det tid til litt fotballsparking på graset.

- I år har vi trent mye foran denne turneringen. Og jeg tror vi kan gjøre det bra. Men det viktigste er i grunnen å få se hvordan dere har det her i Norge og knytte nye bekjentskaper, sier Wasifa.

Hun og lagkameratene kommer i år til å være banebrytende:

De spiller i kortbukser.

<B>EVENTYR:</B> 12-åringene i Gaza Girls og Gaza Stars gleder seg til Norway Cup sparkes i gang i morgen.