Se Petters første test i den nye bilen

Fra 0-100 på to sekunder.

(Dagbladet): Søndag er det klart for Petter Solbergs store karriereskifte, når han stiller til start i EM-åpningen i rallycross på Lydden Hill i England.

Han satte seg på ferga mellom Calais og Dover i dag, etter tre dager med testing av den nye bilen, en Citroën DS3, like utenfor Paris.

- Mange svar - Vi jobber på dagen lang og går gjennom absolutt alt med bilen. Vi har funnet ut av svært mye, og etter tre testdager skal vi ha kontroll til første EM-runde, sier Petter Solberg etter sine første turer i monsterbilen.

- Alle delene er spesialtilpasset denne delen. Vi har brukt tid på hver eneste del, og ikke overlatt noen ting til tilfeldighetene, sier Petter Solberg til Dagbladet.

600 hestekrefter Svarene har vært oppmuntrende. Bilen er toppspekket med det siste og nyeste innen ingeniørkunsten, og den 600 hestekrefters sinte kjerra med 950 newton-meter dreiemoment skal bli noe for enhver å holde bak seg i årets rallycrossesong.

Petter Solberg skal kjøre alle ni EM-rundene i år. I tre av dem får han konkurranse av storebror Henning.

Blant annet på Lydden Hill i helga.

KLAR FOR ACTION: Petter Solberg har testet ferdig og er klar til helgens EM-åpning i rallycross. Foto: Privat
KLAR FOR ACTION: Petter Solberg har testet ferdig og er klar til helgens EM-åpning i rallycross. Foto: Privat Vis mer

Henning har leid en Saab 9-3 av den gamle rallycrosslegenden Per Eklund, og Henning selv mener han har en bil som kan hamle opp med lillebror.

- Bare å skygge unna - Nå skal det gis gass, så det er bare å skygge unna, sier en optimistisk Henning Solberg til Dagbladet.

Han gleder seg stort til å konkurrere mot Petter i rallycross.

Det blir første gangen de møtes mann mot mann i rallycross.

- Petter har brukt mange millioner kroner på bilen sin, mens jeg skal kjøre en gammel Saab. Men denne bilen har gått bra i flere år, og kanskje trenger Petter litt tid til å kjøre inn sin bil, sier Henning Solberg.

NB! EM-åpningen i rallycross kjøres over to dager, innledende runder søndag og mandag. Utover mandagen blir det så semifinaler og finale.

BRUCE LEE: Petter Solbergs rallycrossbil er blant annet prydet med et tøft bilde av karatelegenden Bruce Lee. Foto: Privat
BRUCE LEE: Petter Solbergs rallycrossbil er blant annet prydet med et tøft bilde av karatelegenden Bruce Lee. Foto: Privat Vis mer

Kanskje med to blad Solberg mot hverandre.

SAAB-HENNING: Henning Solberg tror han kan være konkurransedyktig i en tilårskommen Saab 9-3 som han leier av rallycrosslegenden Per Eklund. Foto: Privat
SAAB-HENNING: Henning Solberg tror han kan være konkurransedyktig i en tilårskommen Saab 9-3 som han leier av rallycrosslegenden Per Eklund. Foto: Privat Vis mer