Se Pølsa og Kongen av VM vise ekte kjærlighet

- Jeg har alltid drømt om å klemme Juha Mieto, flirte Pølsa i den vakre Kollen-natta.

• Se Kongen av VM knuse Anette Bøe i spurtduell

• Se Kongen av VM bli ydmyket av hoppjentene

• Se Kongen av VM ta Kollenpublikum i skole

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Natt til Petters tremilsgull møtte jeg en slagen mann. En mann som ikke hadde fått blund på øynene gjennom hele den foregående natta i leiligheten hjemme på Tonsenhagen.

For oslogutten og Groruddalens store sønn, Øystein Pettersen,  var VM i Holmenkollen, i hans egen by, en-gang-i-livet-muligheten han hadde satset alt på å få oppleve. Pølsa skulle krige om medalje på VM-sprinten, men prologfadesen satte den sympatiske 27-åringen ut av spill allerede før startskuddet gikk.

- Er det noen ledige teltplasser uti skauen, eller? Video-Øistein og jeg var allerede på plass i skogfesten bak Frognerseteren da Pølsa slo på tråden.

Du kan ikke kalle deg Kongen av VM om du ikke klarer å fikse lavvoplass på rappen for en norsk VM-deltaker og hans følge. Så ikke lenge etter var vi på overnattingstur med Pølsa, dama hans og et par nære kompiser.

- Jeg sov ikke et sekund natta etter sprinten, og jeg orka ikke sitte hjemme og deppe lenger, forklarte Pølsa.

Sånn ble Pølsa min største VM-vinner. Fremdeles sterkt preget av sitt livs sportslige nederlag, hyllet sprintstjerna Kollenfesten og gjorde seg til en del av Kollenbrølet i lavvojungelen.

Jeg måtte bare fortelle ham det, der ute i skauen bak Frognerseteren. Og gi ham en skikkelig bamsekos.

- Takk, det var hyggelig sagt. Og jeg har alltid drømt om å klemme Juha Mieto, flirte Pølsa i den vakre Kollen-natta.

Sprintstjerna sier han kommer til å bruke lang tid på å fordøye VM-skuffelsen.

- Jeg tenkte at det blir ikke bedre av å sitte hjemme og sutre. Dessuten vil jeg jo så gjerne oppleve VM-festen. Det er sannerlig ikke så ofte jeg kan nyte skirenn fra denne sida av gjerdet, og det er fantastisk å være blant så mange herlige, sprø mennesker. At alle utlendingene elsker å gå renn i Kollen, er slett ikke uten grunn.

Pølsa veit at han ikke bare skuffet seg selv da sprinten røyk. På samme måte som han rak i ryggen og med tårer i øynene villig svarte pressen etter prologkrakket, møtte han fansen i skauen. Vennlig, liketil, og helt uten unnskyldninger.

Og fansen elsker Pølsa. Jeg veit ikke hvor mange autografer han skrev i løpet av sitt første døgn som Kollencamper, men det var ikke få. En guttunge ville til og med ha navnetrekket hans i panna.

Han er åpenbart også svært populær blant de andre utøverne. Ved treningsløypa utenfor lavvodøra i går formiddag stanset utøvere fra ymse nasjoner og slo av en prat.

Flere lurte på om Pølsa har det for vane å campe i skauen under mesterskap, og Pølsa forklarte det som det er. VM var slutt for utøver-Pølsa da sprinten gikk skeis. Tremilsplassen skjenket han galant til sin gode sprintkamerat Eirik Brandsdal. For utøver-Pølsa er helt tom nå.

Men da Petter & co raste forbi lavvojungelen i går formiddag hadde camping-Pølsa mye på lager. Hengende over publikumsgjerdet skreik han av full hals for å løfte fram lagkompisene sine. Slik blir en taper til en stor vinner.