Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andre runde i cupen

Se, RBKs nye grep

Trener Eirik Horneland lot assistent Karl Oskar Emberland styre laget fra sidelinja.

I FRONT: Assistent Karl Oskar Emberland styrte Rosenborg i kveld, mens Eirik Horneland satt rolig i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FRONT: Assistent Karl Oskar Emberland styrte Rosenborg i kveld, mens Eirik Horneland satt rolig i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tiller - Rosenborg 0-3 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møtte i kveld Tiller i andre runde i cupen. Bydelslaget i Trondheim - som spiller på nivå fire - holdt unna for storlaget lenge. Men i det 57. minutt kom første baklengsmål. Rosenborg vant til slutt 3-0.

To ting vakte oppsikt på TOBB Arena Sør. Eirik Horneland er den mest pressede treneren i Eliteserien. I kveld bevilget han seg en rolig dag på jobb og lot assistent Karl Oskar Emberland styre Rosenborg fra sidelinja.

Dette var også et Rosenborg som for første gang i klubbens 102-årige historie spilte med rosa tredjedrakter. I nesten en time bidro ikke dette til hell og lykke, men det holdt til avansement.

1-0: Erik Botheim sendte Rosenborg i ledelsen etter 57 minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
1-0: Erik Botheim sendte Rosenborg i ledelsen etter 57 minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Om rollebyttet på sidelinja sier Horneland:

- Det har vært lange dager. Det var greit at han (Emberland) tok det i dag. Karl Oskar er en flink trener og dyktig mann. Det har vært mye i det siste, så det var greit å spare energi.

Emberland selv ville ikke si noe etter kampen og overlot intervjuene til Horneland.

Tiller forsvarte seg godt foran et rekordstort publikum - 2512 i tallet. Ikke minst hadde laget en glitrende keeper i Erland Tangvik. Men i det 57. minutt måtte han gi tapt for Rosenborg-spiss Erik Botheim.

Mål nummer to kom fem minutter seinere. Det startet med et innkast. Ballen endte til slutt hos Birger Meling på bakerste stolpe - og han dundret ballen i nettmaskene. Gjermund Åsen fastsatte sluttresultatet til 3-0.

REKORDSTORT PUBLIKUM: Det var folksomt rundt banen da Tiller tok imot Rosenborg i cupens andre runde. Foto: Tore Ulrik Bratland
REKORDSTORT PUBLIKUM: Det var folksomt rundt banen da Tiller tok imot Rosenborg i cupens andre runde. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Søndag spiller Rosenborg borte mot Brann. Da er Horneland etter alle solemerker tilbake som hovedansvarlig på sidelinja.

Rosenborg-spillerne var omsvermet etter kampen. Pål André Helland hadde ingen problemer med å spille i rosa drakt:

- Det var greit, ikke noe problem. Været var varmt, sånn sett var det bedre med rosa drakt enn svart. Vi har hatt større problemer enn draktfargen, sier Helland til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!