Andre runde i cupen

Se, RBKs nye grep

Trener Eirik Horneland lot assistent Karl Oskar Emberland styre laget fra sidelinja.

I FRONT: Assistent Karl Oskar Emberland styrte Rosenborg i kveld, mens Eirik Horneland satt rolig i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FRONT: Assistent Karl Oskar Emberland styrte Rosenborg i kveld, mens Eirik Horneland satt rolig i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer
  • Tiller - Rosenborg 0-3 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg møtte i kveld Tiller i andre runde i cupen. Bydelslaget i Trondheim - som spiller på nivå fire - holdt unna for storlaget lenge. Men i det 57. minutt kom første baklengsmål. Rosenborg vant til slutt 3-0.

To ting vakte oppsikt på TOBB Arena Sør. Eirik Horneland er den mest pressede treneren i Eliteserien. I kveld bevilget han seg en rolig dag på jobb og lot assistent Karl Oskar Emberland styre Rosenborg fra sidelinja.

Dette var også et Rosenborg som for første gang i klubbens 102-årige historie spilte med rosa tredjedrakter. I nesten en time bidro ikke dette til hell og lykke, men det holdt til avansement.

1-0: Erik Botheim sendte Rosenborg i ledelsen etter 57 minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
1-0: Erik Botheim sendte Rosenborg i ledelsen etter 57 minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Om rollebyttet på sidelinja sier Horneland:

- Det har vært lange dager. Det var greit at han (Emberland) tok det i dag. Karl Oskar er en flink trener og dyktig mann. Det har vært mye i det siste, så det var greit å spare energi.

Emberland selv ville ikke si noe etter kampen og overlot intervjuene til Horneland.

Tiller forsvarte seg godt foran et rekordstort publikum - 2512 i tallet. Ikke minst hadde laget en glitrende keeper i Erland Tangvik. Men i det 57. minutt måtte han gi tapt for Rosenborg-spiss Erik Botheim.

Mål nummer to kom fem minutter seinere. Det startet med et innkast. Ballen endte til slutt hos Birger Meling på bakerste stolpe - og han dundret ballen i nettmaskene. Gjermund Åsen fastsatte sluttresultatet til 3-0.

REKORDSTORT PUBLIKUM: Det var folksomt rundt banen da Tiller tok imot Rosenborg i cupens andre runde. Foto: Tore Ulrik Bratland
REKORDSTORT PUBLIKUM: Det var folksomt rundt banen da Tiller tok imot Rosenborg i cupens andre runde. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Søndag spiller Rosenborg borte mot Brann. Da er Horneland etter alle solemerker tilbake som hovedansvarlig på sidelinja.

Rosenborg-spillerne var omsvermet etter kampen. Pål André Helland hadde ingen problemer med å spille i rosa drakt:

- Det var greit, ikke noe problem. Været var varmt, sånn sett var det bedre med rosa drakt enn svart. Vi har hatt større problemer enn draktfargen, sier Helland til Dagbladet.