Se Riberys fortvilte reaksjon på å møte City

Men Fjørtoft er overbevist om at Bayern vinner gruppa.

Følg kveldens kamper i Champions League i studio fra kl. 18.00

(Dagbladet): Den forslitte merkelappen «Dødens gruppe» ble umiddelbart tildelt pulje A i denne sesongens Champions League.

Der finner vi Bayern München, Manchester City, Napoli og Villarreal, og mye tyder på at det blir et bikkjeslagsmål om de to første plassene.

Kanskje får vi en skikkelig pekepinn på styrkeforholdet etter kveldens kamper, der Bayern - City på Allianz Arena er den definitive godbiten. Ingen må i hvert fall tro at tyskerne mangler respekt for Champions League-ferskingen fra Manchester, som var seedet på det nest laveste nivået da gruppene ble trukket.

En som fulgte trekningen direkte på TV var Franck Ribery - og jubelen sto ikke akkurat i taket da han innså at de skulle møte City.

- Whoaaaaaaaaaaaaaaaa. Manchester City! utbryter en tydelig skuffet Ribery og slår hånda i bordet.

Så gjemmer han ansiktet i hendene og gjentar klagelyden: «Whoaaaaaaaaaaaaaa».

- På nivå med United
Bayern München har i hvert fall fått en perfekt start på gruppespillet, med 2-0-seier borte mot Villarreal i åpningskampen. Manchester City fikk muligens en «wake up-call» og måtte slite for å greie 1-1 hjemme mot Napoli.

Bayern-trener Jupp Heynckes har latt seg imponere kraftig av det kveldens motstander har vist i sine første kamper i Premier League.

STJERNETUNGT: Anført av Sergio Agüero har Manchester City startet sesongen forrykende. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
STJERNETUNGT: Anført av Sergio Agüero har Manchester City startet sesongen forrykende. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

- Manchester City er på nivå med Manchester United for øyeblikket - jeg tror det sier det meste. De er et av de beste lagene i Europa, og denne kampen blir en stor utfordring. De har veldig gode individualister og har funnet tonen som et lag. Jeg er veldig imponert, sier han ifølge uefa.com.

Men Bayern München har også innledet sesongen formidabelt. Etter å ha tapt 0-1 på eget gress i seriepremieren mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach, har de vunnet seks på rappen uten å slippe inn mål, og med en samlet målforskjell på 21-0.

Med andre ord er det to lag i kalasform som møtes i kveld - og sånn bør alt ligge til rette for et fyrkeri på Allianz Arena.

Bayerns første, store test
Viasat-programleder og fotballekspert for tyske Sky, Jan Åge Fjøftoft, mener Bayern München får den første, store testen på hvor gode de er.

- Da Heynckes kom til klubben var de gode offensivt, men sleit defensivt. Han hentet inn folk som Jerome Boateng (fra nettopp City) og keeper Manuel Neuer, brukte masse penger på å styrke forsvaret, og vi har sett resultatet av det i Bundesligaen. Det har vært helt tett defensivt hos Bayern München. Men jeg er ikke overbevist. Det blir en stor test mot folk som Sergio Aguero og David Silva, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Selv om Bayern München har brukt mye penger på spillerkjøp, mener han de skiller seg vesentlig ut fra Manchester City på ett punkt - som han føler blir en slags kamp i kampen i kveld.

- Vi har et Bayern-lag som kjøper svært mye spillere i tysk fotball, men de bruker egne penger. Reglene i Tyskland handler om at du bare kan bruke det du har, og minst 51 prosent av eierandelen i en klubb må ligge hos medlemmene. Karl-Heinz Rummenigge (styreformann og Bayern-legende), som på mange måter er hele fotballverdens utenriksminister, har vært instrumental i kampen for å innføre financial fair play-reglene. I kveld møter Bayern altså det laget som de mener er det fremste symbolet på det motsatte. Der ligger det en kamp i kampen, sier Fjørtoft.

Neuer fikk kravliste av fansen
Landslagskeeper Manuel Neuer fikk den verste tenkelige starten på Bayern-karrieren da han slapp inn et tabbemål i første seriekamp, som gjorde at laget tapte. Det hjalp ikke på populariteten, der han grunnet sin Schalke-fortid ikke har stått høyt i kurs.

Faktisk gikk det så langt at en gruppe Bayern München-supportere presenterte en liste med krav som Neuer måtte godta, dersom han ønsket å bli akseptert.

Den handlet blant annet om at Neuer ikke måtte synge supportersanger gjennom en megafon, han måtte aldri kysse klubbmerket eller kaste drakta til supporterne, og han måtte absolutt ikke starte den berømte «Humba»-sangen foran fansen.

UPOPULÆR I ALLE LEIRE: Men Bayern-keeper Manuel Neuer begynner gradvis å vinne over sine egne fans, etter å ha holdt nullen i seks av sju seriekamper så langt. Da han besøkte sine gamle fans i Schalke var det imidlertid bare ukvemsord å høste. Foto:  
   AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
UPOPULÆR I ALLE LEIRE: Men Bayern-keeper Manuel Neuer begynner gradvis å vinne over sine egne fans, etter å ha holdt nullen i seks av sju seriekamper så langt. Da han besøkte sine gamle fans i Schalke var det imidlertid bare ukvemsord å høste. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Jan Åge Fjørtoft mener forholdet mellom keeperen og Bayern-fansen ikke er så ille som enkelte skal ha det til.

- I Norge er det sånn at Klanen og Kanarifansen stort sett er én og samme gruppe. Du kan ringe sjefen deres hvis du vil prate med dem, og det er veldig enkelt og greit. Når vi snakker om Bayern München, med over 60 000 på hver hjemmekamp, er det svært mange grupperinger og fanblokker. Å si at fansen generelt har problemer med Neuer er veldig unøyaktig. Det er kanskje én eller to grupper, som er veldig lydsterke, som har vært opptatt av å uttrykke misnøye med Neuer. Stort sett har fansen tatt imot ham med åpne armer. Og så hjelper det jo å holde buret reint, og å være en så fantastisk person og ambassadør som Neuer er, sier Fjørtoft.

Han tror det blir de to lagene som i kveld møtes på Allianz Arena som går videre fra gruppa - med Bayern München som det beste laget.

- Jeg skal passe meg for å si at jeg håper det blir de to, men at Bayern vinner gruppa er jeg helt overbevist om.

- Såpass?

- De var veldig solide i Spania i første runde. Problemet til City tror jeg vil bli at de som klubb ikke har Champions League-kulturen. Men hjelpe meg, de har nok av spillere med vinnerkultur. Napoli er også en herlig representant, og et symbol på generasjonsskiftet i fotballen. Det er interessant å følge med på, ikke minst i forhold til vår egen andedam, der det fortsatt er 90-tallets verktøy som skal benyttes, sier Fjørtoft.