Se Ronaldo sette frisparket rett i krysset mot Athletic

Se også Barcelona herje uten en skadet Messi.

(Dagbladet): Real Madrid står uten praktisk sjanse til å ta igjen ligaforspranget til Barcelona. Det hindret ikke José Mourinhos menn i å gjøre kål på Athletic Bilbao i kveldens seriekamp på San Mamés.

Ronaldo-perle Det skulle ikke gå mer enn ett minutt før Real Madrids nummer sju viste seg fra sin beste side.

Fra noe skrått hold ikke langt utenfor Bilbaos 16-meter gjorde Cristiano Ronaldo seg klar. Han tok sitt vante tilløp og dunket ballen i nærmeste kryss.

Det var Ronaldos 10. scoring på de siste åtte opptrednene for Real Madrid, og i løpet av José Mourinhos tid som trener i hovedstadsklubben står portugiseren for 41 prosent av alle målene scoret på bortebane, ifølge Opta.

Ronaldo-dobbel Begge lag fikk deretter muligheter til å score før pause, men en god Diego López holdt buret rent for Madrid, og tverrliggeren forhindret Ángel di María på motsatt ende.

I andre omgang fikk imidlertid Real Madrid og Ronaldo mer å juble for. For omkring halvveis ut i omgangen steg Ronaldo høyest i været på et perfekt slått Xabi Alonso-frispark. Gorka Iraizoz i buret kunne intet gjøre, og portugiseren satte inn sitt 31. seriemål for sesongen.

Deretter fungerte storscoreren som tilrettelegger, og Gonzalo Higuaín banket inn Madrids tredje for dagen, kun fem minutter etter at han kom inn for spisskollega Karim Benzema.

3-0 ble også sluttresultatet. Dermed har Real Madrid fortsatt en luke på tre poeng ned til byrival Atlético Madrid.

Vant uten Messi I Lionel Messis skadefravær var det opp til resten av Barcelona å dra i land tre poeng. Borte mot nedrykkstruede Real Zaragoza fikk ikke katalanerne store problemer med akkurat det.

Cristian Tello ganger to og Thiago fikset biffen, og katalanerne er på stø vei mot det spanske ligagullet. Med sju kamper igjen er de 13 poeng foran erkerival Real Madrid.

Viktig Sociedad-seier Tidligere på dagen tok Real Sociedad en viktig borteseier over Rayo Vallecano. Nå ligger laget i førersetet i kampen om den siste Champions League-plassen.

Ettertraktede Falcao viste vei for sitt Atlético, da han scoret to mål i 5-0-seieren over nedrykkstruede Granada. Granada klamrer seg likevel til en plass i den øverste spanske divisjonen på grunn av at nettopp Zaragoza tapte.

Granada ligger nemlig ett poeng over Zaragoza, som kun har Mallorca og Vadim Demidovs Celta Vigo bak seg. De to tabelljumboene møtes til dyst i morgen.

Dagens kamper i La Liga: • Athletic Bilbao-Real Madrid, 0-3
• Real Zaragoza-Barcelona, 0-3
• Atlético Madrid-Granada, 5-0
• Rayo Vallecano-Real Sociedad, 0-2