TRIUMF:  Christian Gytkjær (til venstre) og Pål André Helland scoret målene da Rosenborg slo Molde 3-1 lørdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRIUMF: Christian Gytkjær (til venstre) og Pål André Helland scoret målene da Rosenborg slo Molde 3-1 lørdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Se, Rosenborg har pekt ut gullkursen

Slo Molde 3-1 i toppkampen på Lerkendal.

Rosenborg - Molde 3-1 (3-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): Spania har Real Madrid mot Barcelona. England har Manchester United mot Liverpool. Og Norge har Rosenborg mot Molde.

Toppkampen i Tippeligaen levde i aller høyeste grad opp til forventningene lørdag kveld. Supporterne sang intenst mot hverandre og lagene vartet opp med mye herlig angrepsspill. Til slutt vant Rosenborg 3-1.

Pål André Helland scoret kampens først mål allerede etter 38 sekunder. Molde utliknet, men så fulgte den kritiserte Christian Gytkjær opp to ganger før pause.

Med seieren skaffet serieleder Rosenborg seg et forsprang på åtte poeng. Skal vi ta trener Ole Gunnar Solskjær på ordet, er Molde hektet av gullkampen.

- Åtte poeng er for langt bak, sa han til TV 2 før kampen, da de ulike scenariene ble diskutert.

Les også: Helland med sexfrekkis for åpen NRK-mikrofon

Svekket Før kampen uttalte TV 2-ekspert Jesper Mathisen at han nesten håpet at Rosenborg ikke skulle vinne. Men - han la samtidig til at «Solskjær-effekten» ikke er like sterk som forrige gang han var i Molde.

Et fullstappet Lerkendal stilte med blanke arke. Ingenting var skrevet i stjernene, og publikum ga full gass fra første stund.

Og kampen eksploderte på direkten. Bare 38 sekunder etter at dommer Svein Oddvar Moen blåste i fløyta, lå den første ballen i nettmaskene.

Pål André Helland fikk ballen innenfor 16-meteren i et angrep som også involverte Fredrik Midtsjø. Han skjøt i det lengste hjørnet for keeper Ethan Horvath og i mål.  

Det var en drømmestart for Rosenborg - et mareritt for Molde.

Fornøyd Eggen I de neste minuttene så det ut som om hjemmelaget skulle kjøre fullstendig over gjestene. Fart, bevegelser og muskler - Rosenborg var best i alt. Molde-spillerne «hang i tauene» - som det heter.

På tribunen satt gamletrener Nils Arne Eggen og var fornøyd med det han så. Før kampen ble 74-åringen intervjuet av TV 2:

- Nyrene fungerer utmerket, men pusten er dårlig, sa Eggen, som utredes for hjerteflimmer. Han sa også at det ikke er noen grunn til at norske lag skal stå med lua i hånda når de møter utenlandsk motstand. Og det gjorde absolutt ikke Rosenborg i kveld - sto med lua hånda.

TENTE ET HÅP:  Mohamed Elyounoussi utliknet til 1-1 etter 28 minutter. TV-bildene viste at han sto i offside. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TENTE ET HÅP: Mohamed Elyounoussi utliknet til 1-1 etter 28 minutter. TV-bildene viste at han sto i offside. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Molde klarte omsider å stable seg på beina etter sjokkstarten. Men utlikningen til 1-1 skulle aldri vært godkjent. Ruben Gabrielsen flikket til Mohamed Elyounoussi som lobbet ballen i mål. TV-bildene viste at han sto i offside.

Endret psykologi Scoringen endret psykologi i kampen. Men bare for en liten stund. Danske Christian Gytkjær fikk plutselig veldig lyst til å score, i en sesong hvor han er blitt kritisert for det motsatte - altså ikke å score.

• Etter 28 minutter spilte han vegg med Gudmundur Thorarinsson. 2-1.
• Rett før pause var Alex Gerbach servitør og fant Gytkjær foran mål. 3-1.

Scoringen var drepende for Solskjær og Molde. Ikke bare måtte de jage ett mål etter pause, men to. Treneren uttalte før kampen at et uavgjort på Lerkendal ville være et bra resultat.

Da sto han på TV 2 og ble intervjuet i dress. Da kampen startet, hadde han byttet til Moldes treningsdress.

Inn med Gudjohnsen Bortelagets sjanser lå i å gå ut i hundre de siste 45 minuttene. Her fikk det bære eller briste. Men vondt kunne fort blitt til verre de første minuttene av andre omgang. Både Helland og Gytkjær hadde brukbare sjanser som kunne gitt både 4-1 og 5-1.

Solskjær valgte å kaste innpå EM-klare Eidur Gudjohnsen etter elleve minutter. Islendingen kom inn for Fredrik Aursnes som nettopp hadde pådratt seg gult kort i en takling på Fredrik Midtsjø. Så alvorlig var det at Midtsjø måtte ut. Han ble erstattet med Matthias Vilhjalmsson.

Så lenge Molde ikke reduserte til 2-3, ble det aldri en spennende sluttspurt foran 21 298 tilskuere på Lerkendal. Rosenborg vant fortjent, og nå er titteljagende Molde i trøbbel.

Også Odd ligger åtte poeng bak Rosenborg, men har én kamp til gode. Søndag tar Skiens-laget imot Strømsgodset på Skagerak Arena.

FARVEL MED LERKENDAL: Mikael Dorsin legger opp som fotballspiller og tok et tårefylt farvel med Lerkendal lørdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FARVEL MED LERKENDAL: Mikael Dorsin legger opp som fotballspiller og tok et tårefylt farvel med Lerkendal lørdag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.