Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se så gøy debutantene hadde det første dag på OL-jobben

Johannes Høsflot Klæbo (21) var i strålende humør etter å ha gjort unna den første inspeksjonen av OL-løypene i Pyeongchang. Den bratte motbakken før mål passer ham utmerket.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Mange har allerede døpt den bratte motbakken rett før løperne kjører ned på oppløpet for «Klæbo-bakken».

Det fordi den er bratt og passe lang til Klæbos spesielle motbakke-teknikk i klassisk. Han tok langrenns-verden med storm da han viste den fram i Lahti-VM i fjor - rask løping med høye kneløft i de bratteste motbakkene.

Lahti-reprise?

Her i Pyeongchang er bakken like bratt og langt som den var i Lahti. Og - den er nærmere mål. Bakken skal brukes på alle fristils-løpene og også på Klæbos spesialdistanse - den klassiske sprinten neste uke.

Bakken er som skapt for et Klæbo-rykk.

- Alle skiløyper passer Johannes når han er i form, men jeg tror han kommer til å like denne avslutningen. Motbakken er som skapt for hans teknikk, og han er flink til å få med seg fart i den påfølgende utforkjøringa og inn på oppløpet, sier langrennssjef Vidar Løfshus.

Hva Klæbo selv mente etter å ha gått gjennom løypene for første gang onsdag morgen koreansk tid kan vi ikke annet enn gjette. Pressen har nemlig forbud mot å snakke med de aktive utenom oppsatte pressetreff.

Selfie-show

Men at han var i godt humør, var ikke vanskelig å se. Etter å ha gått opp bakken, bestemte de norske sprintgutta seg for en selfie-session i solskinnet på den ikke lenger fullt så iskalde langrennsstadion.

Eirik Brandsdal, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo og sprinttrener Arild Monsen tok av seg skiene og poserte for hverandre med OL-effekter.

OL-debutantene Klæbo og Iversen klatret også opp i de enorme OL-ringene som er satt opp, og ble grundig fotografert av Eirik Brandsdal.

De første OL-minnene er i boks. Forhåpentligvis blir det flere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!