Se så gøy debutantene hadde det første dag på OL-jobben

Johannes Høsflot Klæbo (21) var i strålende humør etter å ha gjort unna den første inspeksjonen av OL-løypene i Pyeongchang. Den bratte motbakken før mål passer ham utmerket.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Mange har allerede døpt den bratte motbakken rett før løperne kjører ned på oppløpet for «Klæbo-bakken».

Det fordi den er bratt og passe lang til Klæbos spesielle motbakke-teknikk i klassisk. Han tok langrenns-verden med storm da han viste den fram i Lahti-VM i fjor - rask løping med høye kneløft i de bratteste motbakkene.

Lahti-reprise?

Her i Pyeongchang er bakken like bratt og langt som den var i Lahti. Og - den er nærmere mål. Bakken skal brukes på alle fristils-løpene og også på Klæbos spesialdistanse - den klassiske sprinten neste uke.

Bakken er som skapt for et Klæbo-rykk.

- Alle skiløyper passer Johannes når han er i form, men jeg tror han kommer til å like denne avslutningen. Motbakken er som skapt for hans teknikk, og han er flink til å få med seg fart i den påfølgende utforkjøringa og inn på oppløpet, sier langrennssjef Vidar Løfshus.

Hva Klæbo selv mente etter å ha gått gjennom løypene for første gang onsdag morgen koreansk tid kan vi ikke annet enn gjette. Pressen har nemlig forbud mot å snakke med de aktive utenom oppsatte pressetreff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer