Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se Scheie og Tjærnås gjenskape magien fra Marseille i 98

- Er det straffe?

(Dagbladet): Noen klipp blir man aldri lei. Norges vanvittige seier mot Brasil en varm sommerkveld i 98, sitter tett i minnet hos nordmenn.

Da er det godt vi kan få en reprise i ny og ne.

Største kvelden I forbindelse med slippet av Lars Tjærnås bok «Vi har scoret i Marseille», bøy Arne Scheie og Tjærnås på litt rollespill i førjulsstria i går kveld. De to hadde møtt opp på Bohemen pub i Oslo, og snakket løst og fast om den historiske kvelden i Frankrike.

- Det var surrealistisk alt som skjedde det. Det gikk opp for meg at vi hadde sjansen til å slå verdens beste fotballag. Det var en fantastisk kveld i Marseille, sier Scheie på Bohemen.

Scheie kåret nylig kvelden som sitt beste minne fra en lang og innholdsrik karriere.

- Det er den største kvelden, sier Scheie.

Straffe De frammøtte på puben fikk også oppleve at Scheie og Tjærnås gjenskapte en scene fra kampen. Vi går inn i andre omgang:

På stillingen 1-1 går Tore Andre Flo i bakken inne i Brasils sekstenmeter. Alle skriker på straffe, men Scheie er ikke sikker:

- Grunnen til at jeg skrek, jeg har tenkt mye på det i etterkant, er at jeg skjønte at det ikke var frispark utover, men var veldig i tvil hvorfor det skulle blåses straffe. Det var jo ingen som så en forseelse, den så man først neste dag, sier Arne Scheie på Bohemen i går til stor latter fra salen.