KONGEPOKAL I BLIKKET:  Kurt Maflin er ranket som verdens 50. beste snookerspiller, og er naturlig nok mannen å slå for den som drømmer om NM-tittel i helga. Foto: Han Yan / Xinhua / NTB Scanpix
KONGEPOKAL I BLIKKET: Kurt Maflin er ranket som verdens 50. beste snookerspiller, og er naturlig nok mannen å slå for den som drømmer om NM-tittel i helga. Foto: Han Yan / Xinhua / NTB ScanpixVis mer

Se snooker-NM på Dagbladet i helga

Med verdensklassespiller som storfavoritt.

(Dagbladet:) Kurt Maflin, ranket som verdens 50. beste snookerspiller, er den store favoritten når NM i snooker arrangeres i Sarpsborg i helga.

48 utøvere er påmeldt til mesterskapet. Søndagens finaler vil bli vist på Dagbladet.no.

- Den raskt voksende interessen for snooker er blitt lagt merke til i Norge, og for andre år på rad er NM tildelt kongepokal, sier visepresident i Norges Biljardforbund, Roger André Strand.

- Mye av årsaken til den voksende interessen for sporten er helt klart Eurosports brede dekning, samt vår egen Kurt Maflins gode resultater som profesjonell utøver i World snooker, sier Strand videre.

Maflin var nær å kvalifisere seg til VM for andre år på rad, men måtte se seg slått av Robert Milkins i siste runde av kvalifiseringen. I fjor tapte han første runde i VM mot årets verdensmester Mark Selby 9-10.

- Kurt er selvfølgelig en soleklar favoritt i NM, men det er mange som har sett fram mot muligheten til å møte han og skal gjøre sitt ytterste for å gjøre kampene spennende, sier visepresidenten.

• Semifinalene i snooker-NM starter søndag klokka 11.00.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.