SUKSESS: Sunderland topper formtabellen etter at Martin O'Neill ble manager i desember. Statiskikk er hentet fra nifs.no. Foto: REUTERS/Nigel Roddis / Skjermdump: Nifs.no
SUKSESS: Sunderland topper formtabellen etter at Martin O'Neill ble manager i desember. Statiskikk er hentet fra nifs.no. Foto: REUTERS/Nigel Roddis / Skjermdump: Nifs.noVis mer

Se superformen til Sunderland

Martin O'Neill topper formtabellen i Premier League.

• Stoke - Sunderland 0-1

(Dagbladet): Steve Bruce fikk sparken som Sunderland-sjef i slutten av november etter kun to seire på de 13 første seriekampene.

Nordirske Martin O'Neill ble hentet til klubben - og det har resultert i en eneste stor opptur for laget fra Nord-England.

Topper «tabellen» Siden O'Neill overtok trenerjobben, er Sunderland det store formlaget i Premier League og har tatt flere poeng enn giganter som Manchester United og Manchester City.

Siden hans første kamp mot Blackburn 11. desember har Sunderland og O'Neill vunnet åtte og tapt to.

Manchester United har spilt to kamper færre en Sunderland i samme periode - og står med seks seire og to tap på åtte kamper. Vinner de begge «hengekampene» passerer de Sunderland og leder formtabellen i Premier League.

Snøballkrig Sunderland gjestet Britannia Stadium og Stoke lørdag ettermiddag - og det ble en tøff kamp på en gressmatte dekket av snø.

I en sjansefattig første omgang, var det Stokes midtstopper Robert Huth som skulle komme i fokus.

En hodeløs takling av David Meyler på midtbanen sørget for at Stoke måtte spille over én omgang med ti mann.

Iskald McClean Det utnyttet Sunderland etter pause, og James McClean scoret kampens eneste mål etter 60 minutter.

Han snublet seg forbi to Stoke-forsvare og kom alene mot målvakt Thomas Sørensen. McClean gjorde ingen feil, og var iskald på den snøfylte banen.

Dermed plukket O'Neill sitt 22 poeng som Sunderland-sjef og sendte laget opp på en sterk 8. plass på tabellen.

I FORM: Sunderland og manager Martin O'Neill topper formtabellen i Premier League etter at han tok over som manager i desember. Foto: AP Photo/Scott Heppell
I FORM: Sunderland og manager Martin O'Neill topper formtabellen i Premier League etter at han tok over som manager i desember. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer