Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug tilbake etter dopingutestengelsen

Se Therese Johaugs gledestårer i comebacket: - Endelig kan jeg smile

Dalsbygd-jenta holdt sin første pressekonferanse etter å ha sonet ferdig den 18 måneder lange dopingutestengelsen.

DIREKTE: Therese Johaug er tilbake på landslaget etter å ha sonet ferdig sin dopingdom. Video: NTB Vis mer Vis mer

KALBAKKEN (Dagbladet): - Endelig skulle jeg få sitte her med et smil om munnen. Det har vært pressekonferanser de siste to åra der jeg ikke kunne det. Jeg er ganske stolt av meg selv på grunn av at jeg kom meg gjennom det her, sier Therese Johaug.

I går sonet Johaug ferdig den 18 måneder lange dopingutestengelsen. Torsdag holdt hun pressekonferanse på Askos kontorer på Kalbakken.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært noen tøffe måneder. Noen tøffe år. Det har vært mye tårer og nedturer på nedturer. Nå skal jeg endelig få konkurrere med startnummer og det norske flagget på brystet.

Hun forteller videre at hun har vært enormt motivert for å komme tilbake tross nedturer.

- Jeg drømmer om å få stå øverst på pallen igjen. Jeg er enormt motivert for å klare det, sier 29-åringen.

Saken fortsetter under bildet.

I TÅRER: Therese Johaug var i strålende humør under torsdagens pressekonferanse, men måtte felle noen tårer da hun snakket om støtten fra Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I TÅRER: Therese Johaug var i strålende humør under torsdagens pressekonferanse, men måtte felle noen tårer da hun snakket om støtten fra Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun takker kjæresten Nils Jakob Hoff, familien, trener Pål Gunnar Mikkelsplass og manager Jørn Ernst for all støtten hun har fått.

- Jørn har tatt av seg alt presset. Jeg er så enormt glad for den jobben han har gjort. Jeg har hatt mer enn nok med meg selv, så det har vært godt å ha noen som har støttet meg i det, sier Johaug.

Hun takker sponsorer, skiforbundet, lagkamerater, og særlig Marit Bjørgen - «forbilde nummer én».

TAKKER FOR STØTTEN: Therese Johaug er tilbake på landslaget etter å ha sonet ferdig sin dopingdom. Video: NTB Vis mer

- Jeg skal jo være glad, ler Johaug da hun må tørke noen tårer etter å ha nevnt Bjørgens navn.

Hun takker også det norske folk, som har sendt henne gaver i posten.

- Nå er jeg tilbake. Fri som fuglen, ler Johaug.

Hun innrømmer at hun vurderte å legge opp da hun var på ferie i Florida i oktober og ikke hadde trent på tre uker.

- Da sa Nils Jakob: «Du skal få lov til å legge opp, men ikke når du er så sliten mentalt som du er nå», forteller Johaug etter spørsmål fra salen.

Hun forteller at hun akkurat nå er motivert til å satse flere år framover, men at hun ikke vil si noe for sikkert før hun er tilbake i konkurranse.

Saken fortsetter under bildet.

STRÅLTE: Therese Johaug var i strålende humør dagen etter at dopingutestengelsen var over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STRÅLTE: Therese Johaug var i strålende humør dagen etter at dopingutestengelsen var over. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Johaug stiller i mosjonsklassen i Skarverennet på lørdag. Marit Bjørgen stiller i en annen klasse.

- Når åra har vært som de har vært, så har jeg lyst til å starte med en tur, så vil jeg starte for fullt da jeg er tilbake på Beitostølen i november da vi alle sammen har hatt en treningssommer og ladet opp på lik måte alle mann, sier Johaug.

Dalsbygd-jenta testet positivt på det forbudte stoffet clostebol i 2016 etter å ha brukt kremen Trofodermin.

Hun fikk først en dom på 13 måneder av domsutvalget til Norges idrettsforbund, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen.

I Idrettens voldgiftsrett (CAS) ble dommen økt til 18 måneder. Dermed gikk hun glipp av årets OL i Pyeongchang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling