«Se til helvete å komme dere den andre veien»

KØBENHAVN (Dagbladet): FC København- Brøndby 1- 1. En sønderknust og forbannet Erik Mykland ba pressen reise til helvete, og tok på seg all skyld for det ene baklengsmålet som kostet hjemmelaget ligagullet i Danmark.

Ett minutt før ordinær tid var over hadde FCK gullet og 1- 0-seieren i lomma. Men en fatal tversoverpasning fra Mykland på egen 16-meter havnet i beina hos Brøndbys Mads Larsen som dunket ballen i nota. Myggen reiv seg i løvemanken av fortvilelse, og FCK reiste seg aldri etter sjokket. Da dommeren blåste, gikk den lille norske ballhelten rett i garderoben. Allerede der og da så det ut som om han hadde utropt seg sjøl som den store syndebukken.

- Min skyld

Han brukte kort tid i dusjen. Og på vei ut av garderoben smalt det.

- Det er min skyld at vi tapte seriegullet. Derfor orker jeg ikke prate med dere nå, sa Myggen til Dagbladet og satte bestemt retning mot utgangsporten med sønnene Jonas og Pelle i hælene.

Da NRK og TV2 prøvde å stille ham flere spørsmål, svarte han med alle piggene ute.

- Jeg har to barn med meg. Se til helvete å komme dere den andre veien! raste Myggen mot de to tv-teamene.

På gjentatte oppfordringer om å svare på to kjappe spørsmål, svarte Myggen bare:

- Nei, nei, har jeg sagt. Nei, nei.

På vei mot bilen gikk han forbi to politimenn.

- Stopp de der, sa han og pekte på de to fotografene som fulgte etter ham.

Det var i det hele tatt ingenting som kunne få Myggen til å snakke i går. Da Dagbladet spurte om vi kunne prøve å ringe ham seinere på kvelden, fikk vi følgende svar:

- Du kan prøve.

Så startet han bilen, og suste hjem.

Minimal sjanse

Gårsdagens kamp var den andre kampen på tre dager som hadde muligheten til å gi Myggen sitt første mesterskap som profesjonell fotballspiller. Etter cupfinaletapet mot Odense torsdag, sa Mykland til Dagbladet at han i det siste har begynt å lure på om han virkelig ikke var noen vinnertype. I går gjentok historien seg. Brøndby leder serien bare på målforskjell, og kan teoretisk snuble i siste runden 16. mai. Men Åge Hareides eksklubb møter Lyngby FC, som spiller ut sesongen med B-laget. Mens FCK spiller borte mot sterke Aalborg. I Danmark er alle ekspertene enige om at gullet har gått til de blågule.

- Sjansene er minimale for at det motsatte skal skje, sier København-trener Hans Backe til Dagbladet.

Han mener det er galt av Myggen å ta på seg skylda for at gullet glapp.

- Det kan han ikke ta på seg. Det er en rekke omstendigheter som gjør at vi mislykkes. Framfor alt hadde vi flere sjanser vi burde ha satt selv, og dessuten mener jeg vi burde hatt straffespark i andre omgang, sier Backe.

- Jeg er mest skuffet over at vi taper så lenge vi spiller så bra som vi gjør. Hadde vi ikke skapt så mye, og hatt så god kontroll bakover, så skulle jeg ikke sagt noe, sier Backe.

Kihlstedt ute

Og det var ikke bare Myggen som hadde det tungt. Tidligere Brann-keeper Magnus Kihlberg voktet FCK-målet på suverent vis helt til en skade satte ham på linja kvarteret før slutt. En brist i lårmuskelen er trolig så alvorlig at han mister VM.

- Legen sier det kan ta en måned å bli frisk. Sikker er jeg ikke før i morgen. Dette er min verste dag i karrieren, sa en meget skuffet Kihlstedt til Dagbladet etter kampslutt.

Heller ikke han vil høre snakk om at det var Myggens feil at laget tapte seriegullet.

- Nei, det kan man ikke si. Vi eide denne kampen, og var uheldige. Det var rett og slett helt forferdelig at dette kunne skje.

FLY FORBANNA: Da NRK og TV2 prøvde å stille Erik Mykland spørsmål etter kampen, svarte han med alle piggene ute.- Jeg har to barn med meg. Se til helvete å komme dere den andre veien! raste Myggen til TV-teamene.