Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se Tirils elleville kamp mot gull-champisen

- Er noe dritt!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skiskytterforbundet gjorde ekstra stas på gulljentene sine etter premieutdelingen nede i Oslo sentrum i kveld.

Ved ankomsten til hotellet ble jentene møtt av fakler, fyrverkeri, kaker - og alkoholfri champagne.

For Tiril Eckhoff viste det seg at nettopp den champagneflaska ble langt vanskeligere å hanskes med en ti blinker på standplass.

Korken ville nemlig aldri ut av flaska uansett hvor mye Tiril prøvde.

Og hun prøvde virkelig. Hun ristet, vred og manet. Til ingen nytte. Til slutt ble tålmodigheten såpass tynnslitt at hun begynte å slå flaska mot et metallrekkverk. Også det uten noen som helst effekt. Heller ikke da hun gikk hardt på med en kakespade klarte hun å åpne korken.

- Alkoholfri champagne er noe dritt, konstaterte en lattermild verdensmester etter noen minutters forgjeves kamp for å få tilgang til flaskeforet.

- Det kan jeg leve med. Jeg hørte at knapt noen av gutta klarte å åpne disse flaskene heller, sier hun til Dagbladet.

- Dessuten har denne dagen vært så fantastisk bra at ei motvillig champagneflaske ikke akkurat ødelegger.

Det siste kan dagens store helt, ankerkvinne Marte Olsbu underskrive på.

I gullsko, gulljakke og gullsmil, prøvde hun å fordøye dagens inntrykk sammen med seierskaka landslagets sponsorer bød på i går kveld.

- Jeg gledet meg så til å reise ned i byen og få være med på seiersseremonien.

- Og det ble en fantastisk oppelevelse. Jeg har aldri hørt så mange mennesker synge «Ja, vi elsker». Jeg ble ganske så rørt, sier Olsbu til Dagbladet.

- Det er fortsatt litt uvirkelig det som har hendt. Men kanskje jeg klarer å forstå det og ta det inn over meg når jeg legger meg i kveld.