Se to NM direkte på Dagbladet.no i helga

Bowling og fekting.

(Dagbladet:) I vinter inngikk Dagbladet og Særforbundsalliansen en avtale om visning av en rekke idrettsmesterskap som ellers ikke blir vist på nasjonal TV.

I helga er turen kommet til NM i fekting, som foregår i Njårdhallen i Oslo lørdag og søndag, og NM i bowling - hvor finalespillet går av stabelen i Hønefoss søndag.

58 års aldersspredning I fektingen skal det kåres individuelle norgesmestere i senior damer og herrer, samt for veteraner. Det er påmeldt 76 herrer og 25 damer som skal kjempe om titlene. På søndag er det norgesmesterskap for lag. Yngste deltaker i NM er 15 år - mens den eldste er 73.

Innenfor dette alderspennet finner vi blant annet Bartosz Piasecki (29), som kapret sølv under OL i London. Piasecki har varslet at han skal legge opp, men vil neppe gi fra seg NM-medaljehåpet uten sverdslag - eller kårdestøt om du vil.

- Vi har mange yngre fektere i både kadett- og juniorklassen som gjør det bra, og som kan overraske i turneringen, sier visepresident i Norges Fekteforbund, Claes H. Bendiksen, før NM.

Ungt eller gammelt? Årets NM i bowling har tiltrukket seg hele 300 spillere. Finalespillet avvikles søndag. Hele den norske eliten er på plass, inkludert veteranen Tore Torgersen, som ble verdensmester i 1999. Da var en av hans nåværende utfordrere, Jens Mathiesen - som i fjor vant bronse under junior-EM - bare ett år gammel...

- Det blir spennende å se om ungdommen når helt opp ved denne korsvei, forteller Per Iversen, generalsekretær i Norges Bowlingforbund.

- Dette er årets høydepunkt for norske bowlingspillere, og mesterskapet er en herlig blanding av topp og bredde - ikke ulikt NM i langrenn, sier generalsekretæren.

NM i fekting: De individuelle semifinaler og finaler avvikles i tidsrommet 13.00 - 18.00 lørdag. NM i bowling: Strekker seg fra ca 09.00 til ca 14.30 søndag.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.