STORSPILL: Larvik og Tonje Larsen feide Randers av banen i går kveld. Veteranen markerte seg med tre nettkjenninger og flere gode innspill. Foto: TORBJØRN BERG
STORSPILL: Larvik og Tonje Larsen feide Randers av banen i går kveld. Veteranen markerte seg med tre nettkjenninger og flere gode innspill. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

Se, Tonje spiller angrep

Dette bildet bør gjøre Thorir Hergeirsson glad.

||| LARVIK/OSLO (Dagbladet): Tonje Larsen har ikke spilt en eneste landskamp siden VM-bronsefinalen i Nanjing for snart ti måneder siden.

Kneet har ikke tålt den ekstrabelastningen, men 51 dager før EM i Norge og Danmark stemmer det meste for tønsbergjenta.

Nå spiller hun også stadig mer i angrep.

Balansegang I 14-målsseieren mot Randers i gårsdagens Champions League-kamp spilte Larsen mye framover på banen, spesielt i førsteomgangen. Hun banket inn tre langskudd og hadde flere lekre innspill til Heidi Løke på linja.

- Vi bruker henne litt mer framover nå, for hun trenger den treninga - siden hun har stått mest bak. Jeg både håper og tror at EM blir spilt med Tonje på banen, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Men fortsatt må Larsen behandles forsiktig.

- Hun har nesten ikke trent denne uka, på grunn av smerter under foten. Bruken av henne vil være en balansegang også de neste månedene, sier Bøhn.

- Nådeløse Larvik feide Randers av parketten fra start i går, og det ble tidlig åpenbart at det er klasseforskjell på lagene. Cecilie Leganger murte opp veggen sin mellom stengene og Løke var tilsvarende fremragende i den andre enden av banen.

- I førsteomgangen spilte vi som verdens beste lag. Vi er helt nådeløse bakover, med en fantastisk målvakt. Og så gå vi på dem fra alle kanter, med skudd, innspill og gjennombrudd, sier Bøhn.

Nå har LHK full pott etter to kamper, og neste helg venter forrige sesongs tapende finalist, rumenske Valcea.

- Det blir langt tøffere. De har mye høyere kapasitet enn Randers, sier LHK-treneren.

Les også: Slik vurderer Dagbladet EM-kandidatene