Se torsken, se torsken...

LANDEGO/BODØ (Dagbladet): Her får kaptein Henning Berg (31) inn en fulltreffer: en flygende norsk landslagstorsk går rett i panna på Dagbladets utsendte.

Landslaget viser kanonform to dager før den store «fiskekrigen» mot Island.

Tydelig inspirert og oppstemt av den mektige nordnorske naturen, koste de norske landslagsgutta levra av seg på den bortimot speilblanke innseilinga til den mektige Vestfjorden i går kveld. Det som startet som en behersket sightseeingtur, utviklet seg til vilter lek med båt, fugl, fisk og iskaldt badevann.

På kroken

Landslagssjef Nils Johan Semb slo an den tonen da han med kontrollert humør kastet sluken i retning av småbåten Dagbladet og Aftenposten hadde leid for å forevige landslagets fiskeferdigheter.

- Yeh, jeg fikk Dagbladet på kroken, ropte Semb fornøyd da kroken satte seg fast i undertegnedes jakke.

Horten-ørn

Og i tillegg til pågående tabloidjournalister, ble det napp hos både torsk, sei, hyse og brosme. Kanskje var det Sembs tilhørighet til Horten som gjorde at den stolte og brune havørna etter hvert viste seg fram for de celebre ballstjernene utenfor Landego Fyr. Men da havørna hadde fått sitt av fangsten, oppsto det tydelig et behov for å bli kvitt fisken på en annen måte.

Bombardert

Først startet gutta på de to gummibåtene en intern fiskekrig seg imellom. Men ingenting er artigere enn å hevne seg på kritiske tabloidjournalister. Dermed ble Akersgatas reportasjebåt kraftig bombardert med torsk og småsei av treffsikre Henning Berg, Christer Basma og Ronny Johnsen.

Badet

Og da Steffen Iversen trosset fem kalde grader i vannet, og fyrkokken på Landego disket opp med en middag bestående av laks, steinbit, skalldyr, og hvalkjøtt, kunne ikke dagen ha blitt stort bedre for fotballproffene på tur.

- Stemningen i laget nå er bedre enn på lenge, sier Henning Berg til Dagbladet.

Så da får vi bare håpe på nye fulltreffere mot Island i morgen.

Strammet opp

Eirik Bakke{$4028}

MELLOM BAKKAR: ...og Berg ut med havet. Der havnet Dagbladet og Aftenposten midt i torskeskuddlinja. Her får Henning Berg inn en skikkelig fulltreffer med torsken til venstre i bildet, rett i panna på Dagbladets utsendte. Øyvind Leonahrdsen, Ronny Johnsen og Christer Basma bivåner. Tidligere på dagen hadde Berg rost stemningen i den norske troppen. - Den er virkelig bra nå. Det hjalp utrolig at det løsna mot Japan. Nå fikk vi tre mål og spilte bra fotball. Heldigvis forsvant mye av presset etter det, sier Berg til Dagbladet.