Se triksene til Sulland og strandjentene

- Mer lekent enn vanlig håndball.

|||LARVIK (Dagbladet.no) Håndballfesten er i gang i Larvik - og de provisoriske beachhåndballbanene på brygga i vestfoldbyen bader i sol.

Musikken dundrer ut av høyttalerne og på banen leverer spillerne piruetter og flyvere.

Både de norske jentene og gutta vant sine første kamper, og har fått en kjempestart på europamesterskapet.

- Dette er en morsom lek og det er veldig gøy å spille. Det er mer lekent enn tradisjonell håndball, med musikk og stor stemning, sier Linn Jørum Sulland til Dagbladet.

PIRUETTSPESIALIST: Iselin Klev scorer mange topoengere etter piruetter. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
PIRUETTSPESIALIST: Iselin Klev scorer mange topoengere etter piruetter. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Den kommende Larvik-spilleren vant sammen med Marit Malm Frafjord EM-gull i Makedonia i desember i fjor. Nå jakter de strandgull.

Sulland forteller at det er litt andre kvaliteter som trengs i beachhåndball.

- Du trenger kraft for å klare å komme deg rundt her og så er taktikken viktig for å sette opp spillere til topoengssjanser. Du må komme deg til to poeng hver gang, for lag som bare scorer ett poeng i angrepene kommer ikke langt i mesterskapet, sier Linn.

Kreative eller spektakulære mål (som flyver og 360 graders piruett) belønnes med to poeng. Mål scoret ved seksmeterskast (straffe) belønnes også med to poeng og også scoringer av målvakt eller utespiller som har erstattet målvakt gir to poeng.

Det tilhører sjeldenhetene går for «vanlige» scoringer, énpoengere. I fjorårets VM i spanske Cadiz ble 41 prosent av målene scoret etter piruetter og 16 prosent kom fra flyvere. Bare 13 prosent av scoringene ga ett poeng.

Landslagssjef Eskil Berg Andreassen forteller at det ikke er noen automatikk i at en god innendørsspiller vil herje like mye på sand.

- Det er helt vesentlig at du får til piruettene, men jeg tror nok at for eksempel Tonje Larsen vil være veldig god i forsvar også her. Derimot kan det hende noen skyttere ikke vil lykkes like godt i sanda. Ellers handler det mye om det samme: Spilleforståelse, fart og spenst, sier han til Dagbladet.