Se Tvedten-showet som fikk stjernene til å sikle på Twitter

Serverte delikatesser mot Egypt.

Håvard Tvedten serverte delikatesser da håndballgutta slo Egypt 29-20 onsdag. Dermed rettet laget opp flausen fra kvelden før.

Da tapte Norge 20-23 etter begredelig angrepsspill og uttesting av hele troppen. Så få scoringer hadde ikke laget prestert i en kamp siden januar 2006.

Tvedten slo til med ti mål onsdag. Det var gourmetklasse over flere av hans avslutninger.

Før pause bombet han inn et backhandskudd på en kontring. Kort etter benyttet vingen den følsomme trickvarianten på 10-5-målet. Han scoret seks av Norges 14 mål i første omgang. Han lurte også inn et straffekast på herlig vis.

- Straffen hadde jeg aldri prøvd i kamp før, så den måtte prøves. Det er jo ikke noe bedre sted å gjøre det enn på hjemmebane. Det nærmer seg mesterskap, og da gjelder det å være i form. Jeg fikk mange fine oppspill i denne kampen, sa Tvedten til NTB etter 100 prosent uttelling.

Tvedten er lagets artist og oppe som annenmann på landslagets toppscorerliste gjennom tidene med 727 fulltreffere. Bare Roger Kjendalen (930) er foran ham.

Bjarte Myrhol viser stadig formbedring etter sin kreftsykdom. Han fikk realt med spilletid denne gangen.

Christoffer Rambo traff også på noen skudd i sin hjemmearena.

Full fart Det var et helt annet trykk i laget onsdag. Hard forsvarsjobb ga keeper Svenn-Erik Medhus gode betingelser. Han spilte godt i 1. omgang. Det bidro til flere billige norske kontringsmål. Ole Erevik overtok etter pause og var god.

Trener Robert Hedin byttet langt mindre på laget og spisset i større grad mannskapet. Egypterne ble som ventet kjørt helt av banen i perioder.

Tirsdag og torsdag neste uke får Norge mer enn nok i fanget. Den triple tittelforsvareren Frankrike (OL, VM og EM) er motstander.

En norsk seier der vil være en gedigen sensasjon. Men selv Frankrike kan rote seg vekk én av 100 ganger. Det er ikke så lenge siden laget tapte hjemme mot Slovakia i en treningskamp.

Tøffere Egypt er ikke så verst. Men det blir tøffere motstand fra Slovenia i EMs åpningskamp 16. januar. Utfallet der vil trolig avgjøre mye for Norges del.

Kroatia og Island er favoritter til å ta de to første plassene i gruppen der tre lag går videre. I hovedrunden venter sannsynligvis lag som Frankrike, Spania og Ungarn.

Dette er Norges plasseringer i EM:

2010: 7

2008: 6

2006: 11

2000: 8. (©NTB)