Se Vålerenga score

VIF får det til i Vallhall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet.no): Det har vært mye skriverier om de mer enn sju og en halv times fotballsparking uten Vålerenga-mål. Fem hele kamper uten nettsus, hvis du da ikke regner Thomas Holms tilbakespill søndag, kan få enhver fotballelsker til å forære gullet til Kristiansand allerede nå.

Med mindre Start skulle snuble hjemme mot Fredrikstad da.

Akkurat det er det få som tror. Og Kjetil Rekdal ser det han også. I skrivende stund er det Start som er favoritter til det første seriemesterskapet på nesten 14 år som ikke lander i Trondheim.

- Det laget som har det det beste utgangspunktet er favoritter til gullet. Akkurat nå er det Start, sier Rekdal til Dagbladet.no, før han legger til:

- Men det kan ta ett minutt i Skien før vi er favoritter igjen. Scorer vi først er det vi som har det beste utgangspunktet.

Mental blokk

Rekdal er ærlig på at han ikke har peiling på hvorfor Vålerenga ikke har klart å score i det siste. Laget hans var et av de mestscorende i Tippeligaen før det buttet seg.

Og når et lag opplever måltørke i fem kamper på rad, setter det seg fort i spillernes bevissthet. Ifølge Rekdals egne tall har Vålerenga skapt 25 målsjanser siden forrige gang de scoret.

- Normalt sett skulle vi da ha scoret minst fem mål, sier han.

- Vi har av en eller annen grunn mistet killerinstinktet. Grunnen til det skal vi evaluere tøft etter sesongen.

Trent angrep i hele år

Men før den evalueringen kommer skal det spilles en kamp til. I år som i fjor handler det om å vinne den siste seriekampen, og muligens hente gullet til Valle.

Om Vålerenga i verste fall scorer flere mål enn Start.

- Før Rosenborg-kampen sa du at dere skulle terpe angrepsspill. Er det planen denne uka også?

- Vi har terpa angrepsspill i hele år, vi, sier Rekdal.

- Men vi er ikke fornøyd med prestasjonene våre i det siste. Og det henger sammen med hva vi har fått ut av ressursene våre.

Ikke over

Men selv om Rekdal gir Start det favorittstempelet som tydeligvis er tungt å ha, virker han relativt innbitt når det gjelder kampen mot Odd. For, som Kjetil Rekdal sier, er det griseflaks at de i det hele tatt har fått muligheten til å være med i gullkampen.

- Ja, det er utrolig at vi er med. Normalt sett skulle verken vi eller Start vært alene om gullet. Vi har jo gitt fra oss alt for mange poeng i det siste, og da er det jo bare flaks at lagene bak oss også har hatt en formsvikt.

I verste Vålerengafall stikker Start av med gullet på målforskjellen. Som Rosenborg gjorde i fjor. To seriemesterskap tapt på målforskjell høres ut som en trist rekord.

Men akkurat det har Rekdal sjekka ut.

- Jeg tror rekorden tilhører Mainz, som tapte opprykket til Bundesliga tre år på rad på målforskjell, ler VIF-sjefen.

Innerst inne tror han ikke Vålerenga taper seriegullet to ganger på rad heller.

- Nå skal vi først prøve å score et mål i Skien, og prøve å vinne den kampen. Så får vi se, sier han.

- Vi er ikke fornøyde med det vi har prestert, men vi trenger ikke skamme oss heller. Og det er ikke over ennå heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer