Se video av ordene som kan felle Terry

TV 2-ekspert tror landslagskapteinen er i trøbbel.

(Dagbladet): John Terry (30) anklages for rasisme mot QPR-spiller Anton Ferdinand, og politiet har mottatt en anmeldelse mot Chelsea-spilleren.

Britisk presse hevder det er ordene «you f***ing black c**t» som blir slengt mot Ferdinand. Øverst i saken kan du se video, og bedømme selv.

Det engelske fotballforbundet (FA) etterforsker saken. Og finner FA ham skyldig kan det koste Chelsea-stopperen kapteinsbindet på landslaget, skriver Daily Mirror.

Det er i så fall dårlig nytt for Terry rett før EM neste sommer.

- Rasismesaken er alvorlig for Terry. Engelskmennene er knallharde mot rasisme, og det er vanskelig å være en engelsk landslagskaptein hvis de klarer å dokumentere at han har sagt noe negativt til Ferdinand, sier TV 2s Øyvind Alsaker til Dagbladet.

- Tror du Terry er ferdig som kaptein dersom han blir funnet skyldig?

- Dette med rasisme er uakseptabelt. Men det er nesten like ille å spille «rasismekortet» hvis det ikke har skjedd. Dersom Terry er skyldig blir det vanskelig å fortsette ettersom halve det engelske landslaget er svarte, sier Alsaker.

- Terry er en enkel gutt som har sterke lederegenskaper. Han er tøff og kompromissløs, men har en CV med mye rart. Fyllehistorier, utroskap og nå dette. Vi får se hva etterforskningen viser, men dersom anklagene stemmer vil det være vanskelig å forsvare at han skal være kaptein, sier Alsaker.

Ikke første gang Dette blir i så fall ikke første gang at Terry blir fratatt rollen som landslagskaptein.

Terry mistet kapteinsbindet i fjor etter at han gjorde kjæresten til sin tidligere lagkamerat Wayne Bridge gravid.

I mars i år fikk Terry tilbake kapteinsbindet, ett år etter utroskapsskandalen.

- Jeg har bestemt at John Terry, etter ett års straff, igjen vil være fast kaptein. Jeg synes ett års straff er nok. Han var førstevalget mitt da jeg først valgte en fast kaptein, sa England-sjef Fabio Capello.

Nekter skyld QPR har kalt inn FA etter at de har fått Ferdinands versjon.

Terry hevder selv at han ikke slang med leppa.

- Jeg har sett mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk drar feil konklusjoner. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si noe sånn, sa John Terry via en pressemelding rett etter søndagens kamp.

Chelsea og manager Andre Villas-Boas støtter Terrys sak.

- Han har gitt en uttalelse, og vi gir John full støtte. Han snakket med Anton etter kampen. Anton var i garderoben vår. For oss var det punktum for saken, og det er det fortsatt, sier Villas-Boas til Sky Sports.

KAN MISTE KAPTEINSBINDET: Chelseas John Terry blir anklaget for rasisme mot QPR-spiller Anton Ferdinand. Det kan gå utover landslagsrollen til Terry. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts
KAN MISTE KAPTEINSBINDET: Chelseas John Terry blir anklaget for rasisme mot QPR-spiller Anton Ferdinand. Det kan gå utover landslagsrollen til Terry. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts Vis mer