Se video: Norsk superduo knuste alle

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm sikret norsk seier.

(procycling.no): Superduoen Sven Erik Bystrøm (Katjusja) og Alexander Kristoff (Katjusja) lekte seg på dagens etappe av Driedaagse De Panne.

Den norske duoen rykket i fra feltet da 30 kilometer gjensto, og fikk med seg fire andre. 

Begge nordmennene jobbet hardt i gruppen, og feltet klarte aldri å tette luken.

Alexander Kristoff (Katjusja) vant etappen etter å ha spurtslått Jens Debusschere (Lotto-Soudal), og har nå et glimrende utgangspunkt for å vinne rittet sammenlagt.

- Jeg kom litt langt bak i Haaghoek. Opp Leberg gikk det et brudd. Jeg så Sven var der framme, og han er ikke den beste sprinteren. Det var ikke ideelt for oss, men det var jo bra at han lå der.

- Jeg ba laget ligge tett rundt meg, og så klarte jeg å kjøre meg opp på Berendries. Derfra var det full gass helt inn til mål, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Se video av spurten fra Eurosport Norge øverst i saken!

Bystrøm, som i fjor vant U23-VM, ble nummer seks etter å ha ofret seg fullstendig for sin landsmann

- Det er hans første år som proff. Jeg trener masse med han, og vi kjørte bra sammen. Han er en veldig fin fyr og har en fantastisk fremtid, skryter Kristoff.

Vindkaos
Det ble dramatisk i søndagens Gent-Wevelgem da kraftig vind blåste flere ryttere av veien. I dag var vinden enda sterkere, med brutale vindkast opp mot hele 100 kilometer i timen. 

Les også: - Det sykeste jeg har vært med på.

Den første timen syklet rytterne utrolige 56 kilometer, godt assistert av en kraftig medvind.

Heldigvis var det tørre forhold i dag, så dermed ble det ikke fullt så mange uhell som på søndag.

Geert Steegmans (Trek) var blant de uheldige som måtte bryte etter å ha veltet, men ellers var det få uhell.

Lotto-duo
Dagens første utbrudd besto av Jens Debusschere (Lotto-Soudal), Michael Reihs (Cult Energy), Nelson Oliveira (Lampre) og Jarl Salomein (Topsport Vlaanderen).

Da 47 kilometer gjensto, rykket danske Lars Bak (Lotto-Soudal) seg opp til bruddet. Dansken kjørte rett forbi, og dro med seg sin kaptein, Debusschere. 

Den kruttsterke Lotto-duoen fortsatte videre sammen.

Norsk superduo
Da Etixx-QuickStep rykket i Leberg, fulgte Sven Erik Bystrøm (Katjusja) våkent med. Det skilte seg ut en gruppe på rundt 12 ryttere, inklusiv den talentfulle U23-verdensmesteren.

Deretter kom også Kristoff seg opp til gruppen, og opp neste stigning skilte det seg ut en gruppe på fire ryttere hvor begge nordmennene satt, i tillegg til Sean De Bie (Lotto) og Stijn Devolder (Trek). 

Snart hentet de inn Lotto-duoen foran. Som et resultat hadde Lotto hele tre ryttere i seksmannsgruppen. 

I hovedfeltet var det hovedsakelig Team Sky som var interessert i å jobbe, men da de reagerte var avstanden allerede 30 sekunder.

Finalen
Da 10 kilometer gjensto hadde de 40 sekunder på hovedfeltet.

Debusschere tok ingen føringer i gruppen, men den belgiske mesteren var nok relativt kjørt etter en lang dag i brudd.

Arnaud Demare (FDJ) var blant de som var aktiv i gruppen bak og forsøkte å støte seg opp, men Katjusja kjørte sterkt taktisk, og markerte de fleste rykkene.

Inn i den siste bakken var likevel avstanden nede i 30 sekunder. Da tok selveste Bradley Wiggins (Team Sky) over føringen i feltet. Briten kjørte hardt i front, men klarte likevel ikke å redusere avstanden til frontgruppen nevneverdig.

I spurten forsøkte først Debusschere å overraske Kristoff ved å ta innersvingen på nordmannen, men belgieren var sjanseløs mot den norske spurtkanonen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

 RÅ DUO:  Sven Erik Bystrøm (Katjusja) har fått en utrolig start på sin første proffsesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RÅ DUO: Sven Erik Bystrøm (Katjusja) har fått en utrolig start på sin første proffsesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer