Se videoen som motiverte Barca-spillerne før finalen

Inspirert av «Gladiatoren».

SPANSK JUBEL: Her kaster Barcelona-spillerne Joseph Guardiola i lufta etter å ha vunnet Champions League. Litt over halvannen time tidligere viste treneren spillerne en sju minutter lang motivasjonsvideo, laget for anledningen. Foto: MATTEO BAZZI / EPA.
SPANSK JUBEL: Her kaster Barcelona-spillerne Joseph Guardiola i lufta etter å ha vunnet Champions League. Litt over halvannen time tidligere viste treneren spillerne en sju minutter lang motivasjonsvideo, laget for anledningen. Foto: MATTEO BAZZI / EPA.Vis mer

||| (Dagbladet.no): En sju minutter lang video var det siste Joseph Guardiola hadde å melde til spillerne før avspark i Champions League-finalen mot Manchester United.

I slutten av videoen, som er inspirert av Ridley Scotts storfilm «Gladiatoren», samles Barcelona-spillerne i spillertunnelen, akkompagnert av Puccinis opera Nessum Dorma.

Det er tilsvarende scenene i «Gladiatoren», når gladiatorene entrer Colosseum.

Sluttmeldingen i den spesialproduserte videoen er som følger:

«Vi er midtpunktet på banen, vi er presise, vi er vår innsats, vi er angripere som forsvarer, vi er forsvarere som angriper, vi er respektert av våre rivaler, vi er anerkjent av våre rivaler, vi er hvert mål vi scorer, vi er dem som ser etter vår motstanders mål, VI ER EN.»

Da lyset kom på igjen i garderoben, skal flere av Barca-spillerne sittet med tårer i øynene.

Som kjent vant katalanerne Champions League-finalen 2-0, etter å ha rundspilt Manchester United store deler av kampen.

Her kan du se motivasjonsvideoen, som i disse dager avspilles på spansk fjernsyn.