Se videoer fra Solskjærs karriere

Det er mange høydepunkter å velge i dersom Ole Gunnar Solskjærs fotballkarriere skal oppsummeres.

(Dagbladet.no): Det hele begynte 25. august 1996. Manchester United lå under 2-1 hjemme mot Blackburn på Old Trafford. Alex Ferguson kalte til seg ferskingen Solskjær. Unggutten fra Kristiansund hadde imponert på trening og scoret to mål i en reservelagskamp, men ikke spilt et minutt i Premier League.

Overfalt av Cantona 

Bare sju minutter etter byttet stusset Jordi Cruyff gjennom til Solskjær, som kom på et flott løp. Blackburn-keeper Tim Flowers stoppet den knallharde volleyen fra nordmannen, men på returen var Solskjær nådeløs. Solskjær strakk armene i været et halv sekund. Maks. Så ble han overfalt av Eric Cantona, David Beckham og Jordi Cruyff.

Innbytternes kveld

Solskjærs mest berømte stortå-scoring avgjorde 1999-finalen i Champions League. Dramaet utspant seg på Nou Camp, Barcelonas hjemmebane. Innbytterne Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær kommer inn mot slutten av kampen. Sheringham scorer målet som utligner til 1-1 for Manchester United over Bayern Munchen. Så slår David Beckham en corner. Ballen stusser via hodet til Sheringham, og Ole Gunnar Solskjær får en tå på ballen og setter inn tidenes mest berømte scoring av en nordmann.

Solskjærs fire på ti

«Soskjaer’s famous four» mot Nottingham Forrest er en av Solskjær mest imponerende bedrifter. Han kommer innpå som innbytter mot Nottingham Forest og scorer 4 mål i løpet av 12 minutter.

Etterlengtet mål

Se videoer fra Solskjærs karriere

I 1996 spilte de røde mot Blackburn. Solskjær kom på et smart løp, dunket ballen rett på Tim Flowers i det første forsøket, før Blackburn-keeperen måtte se seg slått på returen.

- Det føles litt godt når Eric Cantona kommer løpende mot deg med armene ute for å gratulere, sa Solskjær til Dagbladet etter kampen.

Lojal

Solskjær skal ha vært nære på å bli solgt til Tottenham i 1998, men både fansen og manager Alex Ferguson skal prise seg lykkelig for at nordmannen valgte å bli. Ferguson har siden det holdt ut med skader og påfølgende lange pauser fra fotballen, i håp om å få Solskjær tilbake på banen. Se klipp fra NRK.

Fotballskole

Solskjær har gjennom flere år arrangert fotballskole for unge spillere. Sist nå i sommer, da han ikke la skjul på ambisjonene om å være med og prege sesongen for Manchester United. Se klipp fra NRK.

Send inn din hilsen til Ole Gunnar Solskjær