Se VM gratis!

Har du ikke Canal Digital-parabol og vil sikre deg tilgang til alle VM-kampene, koster det deg minimum 4878 kroner. Med leiedekoder er prisen 11 807 kroner. Svensk og dansk TV viser moroa gratis.

599 kroner koster VM-billetten for de som allerede har parabol med programpakker fra Canal Digital. For å få tilgang til VM-billetten må man imidlertid betale minimum 157 kroner i måneden for den rimeligste programpakka. Canal Digital-abonnenter med miniabonnement til 495 kroner i året, får ikke lov til å kjøpe VM-billett av Telenor-Tormod. Dermed koster i realiteten VM-billetten 2483 kroner, sjøl når man allerede er abonnent.

Hemmelig salg

- Vi er fornøyd med salget av VM-billetter, sier markedsdirektør Andreas Røkke i Canal Digital til Dagbladet.

Han vil verken opplyse hvor mange VM-billetter selskapet har budsjettert med å selge, eller hvor mange billetter de har solgt så langt.

- Vi venter at salget topper seg i de to siste ukene fram mot VM. Etter 17. mai og et par dager ut i VM regner vi med å selge mange VM-billetter. Da kommer det store løftet, spår Røkke.

Helt gratis

Det er nok en strek i regninga at Telenor, som eier Canal Digital, ikke lyktes i sitt forsøk på å stoppe sendingen av VM i svensk og dansk TV i det norske kabelnettet. Det betyr at de som har Sveriges Television, svensk TV4, Danmarks Radio og dansk TV2, enten i kabel eller privat antenneanlegg, kan se VM gratis.

- Vi har gransket programmet fra VM, og det viser seg at Canal Digital bare har eksklusiv visning av fire kamper fra VM... Resten, 60 kamper, kan man se gratis på nordiske kanaler...

- Ja, men det betinger at man har de nordiske kanalene i kabelpakka si. Det har vi her i Oslo, men ellers i landet ligger det ikke like bra an, sier Røkke.

- Da får man bare med seg de fire kampene som NRK og TV 2 viser. Vi i Canal Digital alle kampene, og siden de har ugunstig startstidspunkt, viser vi alle kampene i reprise om ettermiddagen og kvelden.

Over 100 000 billetter

Det er kjent at Canal Digital-eier Telenor måtte punge ut med en drøy sum for de nordiske rettighetene til VM-fotballen. I følge Ekstrabladet kostet rettighetene for VM i fotball for hele Norden mellom 160 og 175 millioner kroner. Danmarks Radio har batalt 57 millioner, mens SVT og TV4 har betalt 42,5 millioner. Da sitter Telenor igjen med en andel på mellom 60 og 75 millioner kroner for rettighetene til å sende VM i fotball på betal-TV i Norge. Med en pris på 599 kroner per VM-billett må mellom 100 000 og 125 000 kjøpe VM-billett for at VM skal bli et overskuddsforetak for Canal Digital og Telenor.

Det kan bli tungt å få til et så høyt salg, siden det bare er fire kamper, deriblant Argentina-England, som utelukkende vises på Canal Digital. Kan du bli lykkelig uten denne kampen, samt Argentina-Nigeria, Mexico-Italia og bronsefinalen, er det ingen grunn til å bruke penger på VM-billett.

BECKSTASE: David Beckham spiller en av hovedrollene i årets største sportsbegivenhet, fotball-VM. De aller fleste kampene emd de engelske heltene trenger du ikke å betale for.