Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Se Young ødelegge Drillos England-statistikk

Tapte mot «Three Lions» for første gang som spiller og trener.

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - England 0-1.

Egil «Drillo» Olsen måtte se en av sine bemerkelsesverdig gode statistikker ryke da han for første gang opplevde å tape en kamp mot et engelsk landslag som både spiller og trener på fem møter (2-3-0).

- Vi snakka om på forhånd at hvis vi gjør en bra kamp mot de er vi fornøyd. Vi spilte bra, men skapte litt lite. Det er rart at det ble vi som trilla ball, og de som satset på kontringer. Jeg har ikke tall på det, men vi hadde vel ballen mest både i første og andre omgang, sier «Drillo» etter kampen.

Roy Hodgson var selvsagt fornøyd med å starte EM-forberedelsene med en seier.

LEKKER FINTE: Ashley Young gratuleres av Andy Carroll etter å ha sendt England i ledelsen. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
LEKKER FINTE: Ashley Young gratuleres av Andy Carroll etter å ha sendt England i ledelsen. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Veldig fornøyd. Jeg er første manager, ble jeg fortalt, som vinner mot Norge siden Alf Ramsey. Vi var veldig disiplinerte, jobbet hardt og tok godt vare på sjansene våre, sa Roy Hodgson til TV 2 etter kampen.

Englands ferske landslagssjef Roy Hodgson regnet på forhånd med at det ikke var noe finstemt mannskap - uten Chelseas Champions League-vinnere og uten Wayne Rooney - som gjestet Oslo i nest siste test før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Likevel var det et relativt toppet norsk lag som virket å slite mest med relasjonene mot en i utgangspunktet lite samspilt motstander i en første omgang langt under pari. Pasningsspillet satt ikke, tempoet med og uten ball bar preg av at det snart er sommerferie og avstandene mellom midtbanen og Mohammed Abdellaoue på topp ble for store.

Pølsebod Englands første farlighet kom etter fire minutter da Stewart Downing ble satt opp på venstresida. Med mye rom å boltre seg på, tok han seg fram til 16-meteren før han slo et tidlig kreminnlegg mot første stolpe. Der hadde Andy Carroll kommet seg foran Brede Hangeland, men landslagskapteinen fikk forstyrret ham nok til at headingen gikk godt utenfor rammeverket.

Knapt ni minutter var spilt da Ashley Young sendte Brede Hangeland på tur ut mot Sognsveien. etter å ha utfordret et ryggende norsk forsvar i ubalanse.

LEKEN: John Arne Riise spilte en god kamp for Norge, og noterte seg blant annet for tre tunneler. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
LEKEN: John Arne Riise spilte en god kamp for Norge, og noterte seg blant annet for tre tunneler. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Manchester United-vingen har gjort det til en spesialitet å sikte mot lengste hjørne med mye skru når han får relativt spillerom på 16-20 meter, men Young har et større register å spille på, og satte en desorientert Hangeland ut av spill med en skuddfinte.

Dermed var han aleine med Rune Almenning Jarstein. Avslutningsteknikken var utsøkt og Norges sisteskanse hadde ingen mulighet på å avverge at England tok en tidlig ledelse.

- Det er jo en kontring for dem, en en mot en-situasjon, og det er ikke enkelt å forsvare seg mot. Det var en bra finte, og bra satt av han, sier den norske landslagssjefen om målet til Young.

Lurt igjen De norske offensive kombinasjonene satt gjennomgående dårlig i første omgang, og det lille som kom av farligheter før pause, kom stort sett fra Morten Gamst Pedersens venstrefot, som da han sendte et hjørnespark i utsiden av stolpen etter 12 minutter.

Heller ikke bakover opptrådte Norge med den sedvanlige tryggheten i forsvar. Skuddfinter viste seg som en norsk akilleshæl i første omgang, og det kunne blitt skjebnesvangert da Young satte opp Milner i bakrommet på høyresida. John Arne Riise kom seg på riktig side, men ble grunnlurt og Englands høyrekant kunne avslutte i farlig posisjon.

DRIKKEPAUSE: De norske spillerne tar seg en drikkepause. 
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
DRIKKEPAUSE: De norske spillerne tar seg en drikkepause. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Jarstein var imidlertid på rett plass og stoppet forsøket mot nærmeste hjørne, selv om han måtte gi en liten retur.

Riise gikk foran Det tok også tid før Drillos pauseprat ga seg utslag etter hvilen, for det var England som åpnet friskest også i annen omgang, som begynte med at Leighton Baines sendte et frispark fra 17-18 meter forbi en hullete norsk mur. Jarstein så imidlertid utgangen i tide, og fikk slått ballen unna.

Like etter kunne Young blitt tomålsscorer uten å gjøre stort annet for akkurat dét enn å bli truffet av Phil Jones' avslutning, som endret retning og slo i stolpen.

Da syntes John Arne Riise det var på tide å brette opp ermene og gå foran som et godt eksempel i sin 102. landskamp. Venstrebacken påtok seg mye offensivt ansvar, men ville kanskje utrette litt for mye på egenhånd.

Etter en frekk tunnel på James Milner. falt han for fristelsen av tanken på et solomål av de sjeldne, og gikk for et langskudd, men fikk ikke noen kraft bak avslutningen, som Green enkelt tok seg av.

NESTEN UTSOLGT: 21 496 tilskuere hadde møtt opp på Ullevaal.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
NESTEN UTSOLGT: 21 496 tilskuere hadde møtt opp på Ullevaal. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Da traff han bedre drøyt ti minutter seinere da han overrumplet Green med ei kanonkule fra spiss vinkel, men sisteskansen fikk så vidt slått unna til en corner.

Ikke noe utstillingsvindu I mellomtiden hadde han også lurt innbytter Theo Walcott med to luker. Men selv om tunneler tar seg godt ut i YouTube-videoer, men så lenge det ikke resulterer i scoring, er de til lite annen nytte enn å stille motstanderen i forlegenhet. Og Norge kom ikke nærmere uttelling enn noen relativt overkommelige langskudd, sett med keeperøyne.

Kampen som skulle være et godt utstillingsvindu for norske spillere sultne på et proffeventyr, ble i stedet en påminnelse om at Norge har sitt å jobbe med før høstens VM-kvalifisering, selv om en frisk Tarik Elyounoussi var et hederlig unntak.

PS! Kampen hadde i det minste en strålende ramme med norsk-engelsk forbrødring før og etter. De engelske spillerne hadde med seg roser som de ga til de norske maskottene under hilserunden til minne om 22. juli, mens de to lags kapteiner rundet det hele av med historiens første «Handshake for peace» i landslagssammenheng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling