Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seahawks-forsvaret med maktdemonstrasjon da de ydmyket NFLs beste angrep

Seattle Seahawks slo Denver Broncos i Super Bowl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi fulgte kampen i Super Bowl-studio

(Dagbladet): Ligaens beste forsvar var fullstendig overlegne mot ligaens beste angrep under Super Bowl. Det tok bare tolv sekunder før Seahawks kunne notere seg for de første poengene etter en safety, da de taklet Peyton Manning i hans egen end zone.

Verre skulle det bli.

Manning og Broncos ble fullstendig ydmyket, og tapte til slutt 43-8 for Seahawks.

Trua hele veien - Dette er en sann velsignelse. Vi hadde tro på vårt eget spill.  Pappa sa alltid til meg da jeg var liten «hvorfor ikke deg, Russell? Du kan gjøre det.» Så i dag sa jeg til resten av gutta «hvorfor ikke oss?» Vi ville vinne, og vi klarte det sammen. Det handler om å ha tro på seg selv, sa Seahawks-quarterback Russell Wilson til Fox etter kampen.

Også trener Pete Carroll var en lykkelig mann etter å ha mottatt Vince Lombardi-trofeet.

- Dette er et fantastisk lag, som vi startet å bygge opp for fire år siden. Jeg er stolt av gutta, for de trodde aldri på noe annet enn seier i denne kampen. Nå skal vi ta med dette trofeet tilbake til den tolvte mann hjemme i Seattle, sa Carroll, med henvisning til kallenavnet på Seahawks-fansen.

Manning-tabbe Etter den innledende safetyen, sikret Steven Hauschka først seks poeng med to field goals, før Marshawn Lynch gjorde kampens første touchdown på et kort løp.

TO. THE. HOUSE: Percy Harvin løper 87 yards til en touchdown. Foto: AP Photo/Ben Margot/NTB Scanpix
TO. THE. HOUSE: Percy Harvin løper 87 yards til en touchdown. Foto: AP Photo/Ben Margot/NTB Scanpix Vis mer

En desperat Peyton Manning forsøkte å lede Broncos framover på banen, men var ikke presis nok.

Med tolv minutter igjen av den andre perioden var han så upresis at Seahawks-spiller Malcolm Smith kunne plukke Mannings pasning, og løpe nesten 70 yards til Broncos' end zone. 22-0 til Seahawks, noe som også var pauseresultatet.

Den noe merkelige sammensetninga Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers ga oss pauseshowet, før det igjen var klart for fotball i New Jersey.

Marerittstart - igjen Og igjen ble det en marerittstart på omgangen, sett med Broncos-øyne.

Seahawks-receiver Percy Harvin tok imot avsparket 87 yards unna motstanderens end zone, men løp like godt hele veien inn. Dermed økte Seahawks til 29-0 før Broncos i det hele tatt hadde rukket å riste av seg sjokket fra den første halvdelen.

Dette var virkelig kvelden hvor Murhpys lov gjaldt for laget fra Colorado. Seinere i tredje periode nærmet de seg Seahawks-territorium, men da mistet Demaryius Thomas ballen til nettopp Malcolm Smith.

Russell Wilson og Seattle utnyttet det godt, for i det påfølgende angrepet fant quarterbacken Jermaine Kearse. Sistnevnte brøytet seg forbi fire forsvarsspillere og inn i målområdet til en touchdown. 36-0 var et faktum.

23 av disse hadde altså kommet som en direkte følge av Broncos-tabber.

Trøstepoeng Riktignok fikk de oransje noen trøstepoeng da Demaryius Thomas tok imot en pasning fra Peyton Manning i endzonen, og de klarte det påfølgende topoengsforsøket.

De åtte poengene sørget også for at Broncos ikke ble det eneste laget i Super Bowl-historien som ikke har klart å gjøre ett eneste poeng.

Men det var Seahawks' store kveld i New Jersey.

Etter å touchdownen sin måtte Broncos ha ballen tilbake, og prøvde seg med et såkalt onside-kick fra avspark. Dette ble mislykket, så laget fra nordøst fikk svært god field position. Den visste de å utnytte, Doug Baldwin fikk æren av å løpe ballen inn til nok en touchdown etter en god pasning fra Russell Wilson.

Komplett forestilling Kampen var avgjort, men Manning var ikke ferdig med å gi bort ballen til motstanderen. Med snaut fire minutter igjen av kampen ble han taklet like før han skulle kaste, og ballen spratt løs. Selvsagt var en Seahawks-spiller først på den.

Da var det for alvor over, 43-8 ble sluttresultatet.

- Kort oppsummert er dette den mest komplette forestillingen jeg har sett i en Super Bowl noen sinne, var dommen fra Arnstein Friling i Viasat-studio.

Hele Norges coronakart