Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seahawks-treneren tok skylden

Kastet bort Super Bowl-seieren.

Hovedtrener Pete Carroll i Seattle Seahawks tok det fulle ansvaret for den ufattelige feilvurderingen som avgjorde Superbowl, men slet med å forklare hva han tenkte.

Med 26 sekunder igjen hadde laget tre forsøk på å få ballen over mållinjen fra en halv yard og score vinnerpoengene. Alle regnet med at Seahawks ville gi ballen til løperbacken Marshawn Lynch, som hadde herjet med New England Patriots-forsvaret hele kvelden. I stedet kastet quarterback Russell Wilson en høyrisikopasning som havnet i hendene på en motstander.

- Det er ingen andre å klandre enn meg, og det har jeg sagt til spillerne. De gjorde alt for å få oss i posisjon til å vinne, men dessverre gikk det ikke slik, sa Carroll etter kampen.

Verste noensinne Han bestemte seg for et pasningsspill da han så hvilke spillere Patriots hadde på banen. Motstanderen samlet alle sine største og sterkeste forsvarere i midten for å stoppe et løp.

- Vi tenkte at om vi overrasket dem og scoret med en pasning, så fint. Om ikke så hadde vi to løpsspill igjen å score på, sa han.

Men så kastet Wilson inn i midten, der det var mange spillere, og Patriots-forsvarer Malcolm Butler fanget ballen foran nesa på Ricardo Lockette.

I minuttene som fulgte ble sosiale medier oversvømmet av meldinger med emneknaggen «worst call ever» (verste avgjørelse noensinne).

- Jeg vet at dere har en million spørsmål om det, og jeg skal svare, sa Carroll, men noen virkelig god begrunnelse ga han ikke.

Sikre De amerikanske kommentatorene var så sikre på at Lynch ville greie å bryte gjennom og score touchdown at de diskuterte om Patriots-trener Bill Belichick burde beordre sine forsvarere å gå til side og la ham spasere inn slik at laget skulle ha noen sekunder igjen til et siste eget angrep.

 TOK SKYLDEN:  Seattle Seahawks' trener Pete Carroll. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
TOK SKYLDEN: Seattle Seahawks' trener Pete Carroll. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP Vis mer

- Da jeg fikk beskjed om at vi skulle passe, stolte jeg på trenernes valg slik jeg alltid gjør. Jeg følte meg sikker på at vi kom til å score, sa Wilson.

I stedet ble Bennett, før finalen rangert som Patriots' femte beste cornerback, matchvinner med sin aller første ballerobring som NFL-spiller.

- Jeg visste at han kom til å kaste i min retning, sa han.

- Jeg er ganske sikker på at han visste at jeg er fersk. Hvem vil ikke utfordre en rookie?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media