Seaman ut av buret

David Seaman slipper den aller verste hetsen i de britiske tabloidene etter tabbemålet mot Brasil. Men avisene slår rolig fast at nå trekker veteranen seg fra landslaget.

The Sun skriver blant annet:

- Seaman vil aldri mer spille i VM. Sannsynligvis vil han trekke seg som landslagskeeper om et par uker.

- «Crying shame» er tittelen på avisas førsteside. Bildet viser en trøstende David Beckham som holder rundt en tårevåt David Seaman.

- Jeg vet at keepertabba vil gå inn i historien. Men ingen er perfekt. Og alle spillerne trøstet meg, sier David Seaman til avisa.

Daily Mirror satte fokus på tennis i stedet for fotball-VM.

- «Anyone for tennis?» var tittelen på førstesida, ledsaget av et bilde av en nedbrutt Seaman med ryggen til. Nå som fotballeventyret er over, er det greit at Wimbledon-turneringen starter neste uke.

Men avisa hadde ikke glemt fotball-VM helt.

- Det vil være dypt urettferdig om denne nasjonen vil huske Seaman for et lite sekunds miss, i stedet for en fantastisk internasjonal karriere som har vart i 13 år.

Ulykkesfuglen selv utdypet tabbemålet slik:

- Det var en merkelig scoring, men sånne ting skjer. Jeg tar ansvaret for målet fullt og helt, fordi det var langt hold. Jeg ventet et innlegg, og leste ballbanen feil. Etter målet følte jeg bare tomhet. Siden var jeg bare lei meg, sa David Seaman i intervjuet med Daily Mirror.

De største britiske avisene mente at VM-tapet for Brasil var en stor skam.

Daily Mail hadde tittelen «Det hele endte i tårer» på sin førsteside.

Daily Telegraphs budskap var at Seaman ba hele Fotball-England om unnskyldning.

The Independent mente at Seamans tabbemål gjorde at den kollektive fiaskoen kom i skyggen av keeperen. Avisa var mer kritisk til den engelske VM-innsatsen.

- For mange spillere virket redde for å ta ansvar, sto det blant annet i kampreferatet.

Brasil-kampen var David Seamans 73. landskamp. Dermed tangerte han Gordon Banks. Går det som The Sun tror, ender landslagskarrieren der.

  • I Portugal-EM om to år er Seaman 41 år. Da har England en annen keeper.
DAGEN DERPÅ: David Seaman på Englands lagbuss sammen med datteren Georgina.